Superblog

Un cristal pentru fiecare stare

De
pe
02.11.2020

Astăzi m-am decis să vă povestesc despre cristalele naturale. Am cumpărat primul cristal – o pereche de cercei cu turcoaz din Timișoara. Țin acel weekend minte în cele mai mici detalii deși au trecut mai bine de 8 ani. Era prima dată când călătoream singură, era prima dată când călătoream noaptea cu trenul și tot prima dată când am avut bilet fără loc. Anteriorul tren pe acea rută avusese probleme astfel că următorul a fost plin până la refuz.

Știam deja că turcoazul este unul dintre cristalele norocoase ale zodiei mele – Săgetător astfel că atunci când la un târg de produse i-am văzut, i-am cumpărat pe loc. Deși nu se știe cu exactitate când au fost descoperit, turcoazul a fermecat toate civilizațiile, bijuterii cu această piatră fiind găsite în siturile arheologice de pe întreg globul – de la piramidele egiptenilor la dinastiile chineze și azteci. Turcoazul a fost tot timpul considerat o piatră a vieții, frumuseții și norocului. De asemenea este considerată piatra comunicării, astfel se recomandă a fi purtată atunci când vorbim în public, aduce prosperitate și ajută în proiectele noi.

Ulterior, după ce m-am mutat în București, în 2014, am început să cumpăr de aici odată la câteva luni diferite produse ce conțin cristale – de la bijuterii cu cristale, la pietre sau amulete cu cristale, în funcție de ceea ce aveam nevoie în acel moment. Am, de exemplu, cristale pentru călătorii, pentru dragoste și pentru a scăpa de griji.

Așa cum spuneam, pe unele dintre ele le am sub formă de bijuterii, astfel că le pot purta întreaga zi la mine, iar altele sunt ținute în casă.

Cristale protectoare pentru călătorii

Pentru că îmi place să călătoresc și să descopăr locuri noi, am ales să am 2 cristale protectoare pentru călătorii. Este vorba despre malachit și ametist. De ce acestea două?

Malachitul a fost ales de mine dincolo de aspectul călătoriilor și pentru verdele superb. Obișnuiesc ca fiecare piatră de culoare verde să o asociez cu nuanța ochilor mei. Malachitul este recomandat a fi purtat atunci când călătorești cu avionul tocmai de aceea eu îl port mereu în bagajul de mână în călătorii, în plus te ajută și dacă îți este rău în timpul zborului. Malachitul absoarbe multe energii negative iar pe baza lui circulă numeroase legende. De exemplu, atunci când se apropie un pericol, se spune că malachitul se va sparge, de asemenea în trecut se spunea că cei care poartă această piatră puteau trece neobservați.

Primul ametist (mai exact geodă de ametist) l-am văzut acum 10 ani în laboratorul de geologie al facultății. M-a atras foarte mult culoarea și în plus știam deja că și aceasta este una dintre pietrele zodiei mele, având o nuanță de mov la fel ca planeta guvernatoare Jupiter. Ametistul este recomandat în călătorii deoarece protejează de hoți. Tot ametistul se folosește și în meditație pentru calitatea de a aduce echilibrul spiritual.

Cristale pentru dragoste

Cristalele cele mai cunoscute pentru dragoste au culori calde – roșu, roz, grena. Rodocrozitul, cuarțul roz, granatul și lepidolitul sunt câteva dintre ele.

Rodocrozitul mai este numit piatra iubirii intense și adevărate. Este o piatră dedicată relațiilor cu sexul opus oferind mai multă energie, bucurie de viață și încredere. Acesta aduce dragoste și armonie, relații bune cu cei din jur

Cuarțul roz. Aceasta este o piatră a iubirii pure fiind legat de Afrodita, zeița iubirii și a frumuseții. Sângele Afroditei și a lui Adonis s-a amestecat atunci când Afrodita s-a tăiat în timp ce îl salva pe Adonis de atacul lui Ares. Picăturile de sânge au căzut pe un cuarț alb transformându-l astfel în roz. Cuarțul roz este unul dintre cristalele mai rare găsindu-se în Madagascar. Acesta ajută la exprimarea emoțiilor, mărește capacitatea de comunicare, înlătură gândurile și energiile negative.

De unde cumpăr cristalele?

Cu mici excepții cristalele le-am cumpărat de la StoneMania Bijou . Magazinul fizic se află pe bulevardul Carol nr 25, nu departe de Universitate însă se poate comanda și online. Pe site sunt există peste 10.000 de produse din categoriile Cristale naturale, Feng Shui și Aromaterapie. Cristalele sunt importate de pe întreg globul iar comercializarea lor se realizează în stare brută, slefuită sau sub formă de bijuterii confecționate manual.

Și pentru că pe piață aproximativ 30% dintre cristale sunt tratate chimic, amplificate la culoare prin vopsire sau sintetice, produsele StoneMania vin cu certificat de garanție și conformitate.

Cristalele naturale în stare brută sau prelucrate se pot folosi în cristaloterapie sau pentru decorarea spațiului (casă, birou). Acestea au proprietăți terapeutice diferite și pot fi poziționate în diferite locuri ale încăperii pentru a amplifica energiile.

In plus, foarte interesante mi se par și articolele de pe blogul magazinul online de unde puteți descoperi care sunt cristalele ce se potrivesc în anumite momente.

Tu ce piatra ai alege spre achizitionare?

Sursă SuperBlog

Articolul de astăzi a fost scris pentru competiția SuperBlog

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania