Superblog

Tihna, Mireasma si Savoare – ceaiurile de la Fares care te vor insoti in anotimpul rece si nu numai

De
pe
09.11.2020

De mic copil am băut ceai. Nu din cel de plante medicinale de care se plângeau toți colegii și prietenii. La poarta casei noastre era unul dintre cei mai mari tei din oraș și tot timpul ne ajungeau plantele culese. Atât bunica cât și mama îmi făceau ceai indiferent de anotimp ori dacă eram răcită sau nu. Și mult timp a fost singurul ceai băut.

Ulterior lucrurile s-au schimbat. Pe lângă ceaiul de tei am adăugat și alte preferințe.

Și atât de mult îmi place ceaiul încât, pe lângă colecția de magneți pe care o am din călătoriile mele, am început să am și o colecție de căni luate din locurile în care merg. Iar astăzi ce cană să fie mai potrivită decât una achiziționată din Delft, Olanda, prima țară europeană care a importat ceaiul – acum mai bine de 400 de ani.

Ceaiurile testate de curând și despre care vreau să vă povestesc sunt de la Fares, din gama de ceaiuri premium și mi-au fost oferite spre testare în cadrul competiției SuperBlog.

Fotografie realizata de mine

Primul lucru care mi-a plăcut a fost aroma ceaiurilor. Primul ceai dintre cele primite l-am băut abia a doua zi după ce a ajuns curierul cu produsele. Iar a doua zi dimineața, întreaga încăpere era aromată de la cutiile de ceai. Așadar pliculețele sunt foarte aromate. In plus nu conțin arome, coloranți sintetici și nici alți aditivi.

Cele 20 de plicuri cu șnur vin ambalate separat în cutiile elegante în culori pastel. Fiecare cutie are desenate cele 2 plante sau fructe pe care ceaiul le conține, precum și textul auriu de rețetă originală.

Mireasmă este ceaiul cu Busuioc și Lămâie. Un ceai de răsfăț, cu gust plin, de băut pe îndelete. Busuiocul parfumat se împletește cu lămâia exotică și proaspătă ca umbra unei livezi de pe tărâmurile de la Mediterană. Ceaiul făcut din busuioc este un adjuvant natural în cazul răcelii, gripei, durerilor de cap, dar și pentru febră, stres sau otită.

Pentru Tihnă – ceaiul cu Mușețel și Trandafir în cutie de culoarea roz este recomandat în liniștea serii, pentru liniștea sufletului, după o zi plină. Cea mai folosită plantă a românilor, mușețelul, își împletește gustul fin și plăcut cu aroma petalelor de trandafir care amintește de tărâmuri calde și pline de tihnă. Pe lângă faptul că mușețelul ajută la un somn mai bun, are efect și în ameliorarea inflamațiilor și o mai bună digestie.

Vigoare este ceaiul potrivit miezului zilei atunci când ești în miezul lucrurilor, pentru un strop de energie. Gustul dulce-acrișor al măceșelor din câmpurile românești se împletește cu nota picantă a ghimbirului sosit tocmai din tărâmurile orientale. Ceaiul de măceșe este recunoscut pentru faptul că este un excelent vitaminizant natural, contribuie la creșterea rezistenței corpului și contribuie la apărarea organismului.

Pentru că în această perioadă lucrez de acasă și nu pot împărți ceaiul cu prietenele de la muncă, am ales să îl împart cu familia și 2 vecine. Și nu putem spune că o aromă anume este cea câștigătoare 🙂 Mie însă îmi place, cel mai mult cea cu trandafir și mușețel.

Și pentru că este seară iar eu tocmai am terminat o ceașcă a acestui sortiment, vă urez noapte bună nu înainte de a vă recomanda să încercați și voi aceste produse.

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania