Superblog

Salin – terapie salina acasa la tine

De
pe
21.10.2020

In fiecare an, între 1.5 și 2 milioane de persoane (turiști români și străini) aleg să viziteze salinele de pe teritoriul țării. Dincolo de frumusețea acestor locuri, oamenii sunt conștienți de beneficiile pe care o cură salină o poate avea atât pentru adulți cât și pentru copii. In prezent, cele mai cunoscute saline sunt cele de la Slăni Prahova, Târgu Ocna, Praid și Cacica. In trecut au existat și mine de exploatare a sării care, la un moment dat s-au prăbușit, la suprafață formându-se lacuri sărate, lânga care, în prezent sunt baze de tratament ce folosește această resursă – sarea.

De asemenea, sarea se folosește tot mai des în SPA-uri și centre wellness.

Dar dacă ai putea avea parte de beneficiile sării la tine acasă? Incă de când m-am mutat în București, în urmă cu 6 ani, am considerat că n-ar strica o terapie salină. Astfel că, am cumpărat un bloc de sare de aproximativ 4 kg și l-am așezat într-o cutie, în dormitor iar o dată pe lună, peste sare adaug apă trecută printr-un filtru special cu ioni de argint.

Pentru ce afecțiuni este indicat să folosim beneficiile sării

Speleoterapia sau salinoterapia este apreciată încă din cele mai vechi timpuri. Astfel, s-a constatat că aerosolii cu sare aduc multe beneficii sănătății noastre.

În pricipal, terapia cu aerosoli în salină aduce beneficii în cazul afecțiunilor respiratorii fie că este vorba de căile respiratorii superioare – gură, nas și faringe, cât și asupra căilor respiratorii inferioare: laringe, bronhii, bronhiole sau alveole pulmonare. Pe lângă acestea, terapia are efecte și în cazul insomniilor, stresului, oboselii cronice și alergiilor.

Astfel, fiind interesată de subiect, de ceva timp am descoperit site-ul celor de la Salin și produsele lor.

Efectele în utilizare menționate de cei de la Salin sunt împărțite în 3 categorii: efecte igienice, medicale și terapeutice. Astfel aparatele lor vă ajută în reținerea prafului, eliminarea mirosurilor neplăcute, mărirea rezistenței la răceli, un somn liniștitor și odihnitor, o îmbunătățire a sforăitului.

Produsele Salin

Cei de la Salin au la vânzare 3 tipuri de produse cărora se adaugă produse auxiliare.

Inhalatorul Salin. Mini-Inhalatorul salin individual InSalin produce micro-particule uscate de NaCl, fiind astfel eficient ca terapie adjuvantă în tratarea diverselor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare

Purificatorul de aer Salin S2. Este potrivit pentru camerele medii de apartament. Acesta asigură tratarea aerului pentru un volum de 35-40 m³ – aproximativ 15 mp durata zilnică de utilizare fiind cuprinsă între 6 și 10 ore.

Purificatorul de aer Salin Plus este potrivit pentru spațiile mari, făcând cu brio față camerelor de până la 50mp.

Aparatele Salin conțin sare gemă neiodată de la Salina Slănic Prahova.

Sursă foto: Superblog

Mai multe informații despre produse obțineți și urmărind pagina lor de Facebook

Articolul de astăzi a fost scris pentru concursul SuperBlog

Sursă Pagina de Facebook Salin
ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania