Superblog

Planuri de casa noua

De
pe
15.10.2020

Te-ai întrebat vreodată cum este să te muți într-un loc nou? Un loc numai al tău? Să nu fie nevoie de stat în chirie sau într-un loc înghesuit? Copilăria și adolescența mi-au petrecut-o la casă. O casă ce avea curte și grădină. De fapt…o casă cu 3 curți. Casele vecine din copilăria mea erau ale bunicii și străbunicii astfel că am avut o grămadă de spațiu la dispoziție. Mereu m-am întrebat totuși cum este să locuiești la bloc. Și am descoperit odată mutată într-un oraș mare. La început mi-a plăcut. Din ce în ce mai mult. Sunt o grămadă de treburi pe care, ca proprietar de apartament nu este necesar să le faci. Asta până când ușor-ușor prietenii noștri au început să își achiziționeze terenuri pentru casă. Terenul a fost cumpărat, construcțiile au început să fie ridicate și alături de ei am început să vedem beneficiile caselor în defavoarea blocurilor. Așa că, am decis, ne mutăm!

In urmă cu 8 ani, când am ajuns pentru prima oară în oraș pentru a-l vizita dar și pentru a realiza dacă este orașul în care îmi doresc să mă mut, printre primele locuri în care mi-am dorit să ajung a fost un punct de belvedere. Un loc de unde să pot vedea tot orașul. Să pot vedea apusurile și răsăriturile, clădirile, mașinile ce șerpuiesc pe drumurile din oraș. Imi amintesc ca și cum era ieri. Este o stradă în pantă, spre care nu există transport public. Dar este o stradă frumoasă iar aici o să găsești cele mai frumoase case din oraș, mi-a zis Maria, prietena ce avea să îmi prezinte orașul ei.

Așa a și fost. Nu departe de centrul orașului însă suficient de departe încât să te simți în mijlocul naturii. Cu o înclinare serioasă a străzii dar cu niște case superbe cu grădini îngrijite. Aceasta era strada Graurilor la capătul căruia pe lângă restaurantul deosebit, avea vederea. Sau view-ul cum ar zice englezii.

Așadar acum, 8 ani mai târziu, primul loc în care am căutat un teren pentru viitoarea casă a fost chiar această zonă a orașului. Am mers într-o zi de weekend, puțin după ora prânzului. Să vedem ce anunțuri cu terenuri de vânzare sunt dar și pentru ca ulterior să putem lua masa la restaurantul unde se spune că se merge atunci când dorești să impresionezi persoana de lângă tine. Odată descoperite anunțurile am început să sunăm la diferitele numere de telefon, să ne interesăm și să facem calcule. El – financiare, eu – privind împărțirea terenului. (Acolo aș vrea să fie casa, dincolo livada, dincolo locul de joacă etc etc). Și știți cum e când ești o femeie răutăcioasă care îi spune uneori persoanei de lângă ea

Dragă, cel mai bun prieten al tău este arhitect? Nu putea să fie și el avocat, medic, profesor?

Imediat ce am avut toate detaliile despre cele 4 terenuri de vânzare de care eram interesați, l-am invitat pe Tudor, prietenul nostru în vizită pentru a discuta ceva important. Și, cu toate că se aștepta la total altceva, planul nostru de achiziție a fost cea mai mare surpriză pentru el.

Și pentru că nu degeaba lucrează la cea mai mare firmă de arhitectură din oraș, Tudor ne-a pus în contact cu diferite firme care să ne ajute în realizarea visului nostru de a avea o casă.

După ce am găsit terenul și echipa, următorul pas au fost materialele. In trecut mai lucrasem cu cei de la Vindem-Ieftin.ro și am fost foarte mulțumiți. Iar dacă data trecută alesesem rigipsul, faianța și gresit prin intermediul lor, acum am avut de ales o gamă mult mai largă de produse pentru a ne îndeplini visul.

De ce am ales Vindem Ieftin? La ei găsești produsele după care altfel, ar trebui să alergi de la un magazin la altul. Astfel economisești timp. Apoi, prețurile produselor premium sunt mai avantajoase. Este scurtat procesul de achiziție a materialelor de la producător la clientul final iar în prețul final nu mai intra costurile de depozitare, manipulare, logistică sau alte cheltuieli suplimentare. Așadar pe lângă timp, sunt economisiți și bani.

Și pentru că primul pas este fundația, care trebuie să fie solidă cât să ne țină cel puțin o viață am calculat întâi cât beton la cifă este necesar. Apropos, am aflat și faptul că, fiind clienți care au plasat deja alte comenzi la ei, putem să ne înscriem în grupul VIP.

Ce oferă acest grup?

  • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale 
  • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
  • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
  • Clientul economisește timp
  • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
  • Status Livrare în timp real 

Așadar, odată întocmită lista cu cele necesare am apelat la acest avantaj. Ce-i drept lista întocmită de noi a fost foarte diversă. Băieții s-au ocupat de materialele de construcție iar eu am sărit direct la gresie, tapet și mobilier – mai exact la amenajările interioare . Dar vorba aceea, deși acestea vin mai târziu, tot vin. Și trebuie să fim pregătiți.

Online, pe whatsapp, consultantul din cadrul Vindem Ieftin a fost extraordinar. Ne-a ajutat extrem de mult și, de asemenea, Tudor, prietenul nostru a fost adăugat de asemenea în grup pentru a putea purta discuțiile cu cei de la firmă.

Acum construcția casei este începută iar noi suntem relaxați și încrezători că totul va ieși așa cum ne-am așteptat. Și nu, nu visăm la vile cu 3 etaje. Pentru noi 3 camere, un living, o băie și o bucătărie completate de un dormitor mansardat și o terasă de unde putem admira împreună apusurile și răsăriturile sunt suficiente. Ah da, și am ținut foarte mult și la tavanul din sticlă al mansardei. Pentru admiratul stelelor, fulgilor iarna, ploii de toamnă și ploii de meteori în cadrul principalelor momente de acest fel din an.

Acest articol a fost scris pentru proba de la SuperBlog cu gândul la o casă pe dealul Ciupercă de unde se poate admira întregul oraș Oradea.

Vedere asupra orașului Oradea de pe dealul Ciupercă

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania