Uncategorized

Povestea mea cu absorbantele Always

De
pe
05.07.2021

Postarea de astăzi este una diferita de ceea ce an scris pana acum. De pe malul Marii Mediterane, undeva la ora 5 dimineața povestesc despre cum am aflat despre absorbantele Always și părerea mea despre ele, obținută în cadrul testării gamei lor Platinum cu ajutorul celor de la BuzzStore România.

Știu, sunt încă multe persoane care nu numai ca nu scriu despre aceasta categorie de produse. „Este rusinos” aud uneori. Ceea ce ma mira. Produsele de igiena nu ar trebui sa fie motiv de rușine. Asta cu atât mai mult cu cât, o femeie, folosește câteva mii din aceste produse care o ajuta sa se simtă mai încrezătoare, mai curata și mai protejata în acele câteva zile din luna.

Prima mea „experienta” cu un absorbant a fost acum mai bine de 20 de ani. Îmi amintesc perfect cum mama, cumpărând o revista de la chioșcul de ziare, aceasta avea în punga și un absorbant. Iar lumea, în anii ’90 era diferita de acum. Nu aveam calculator, nu aveam telefon și nu aveam unde sa întreb ce e acel produs alb, lung, rotunjit la capete. În ceea ce o privea pe mama nu am considerat necesar sa o întreb.

Am învățat singura. Printr-un experiment pe care îl văzusem anterior intr-o reclama de la televizor. Dacă la televizor era turnat peste absorbant un lichid albastru, intr-una dintre zile am luat un pahar de apa, am adăugat cerneala peste, am încuiat ușa camerei și am facut întocmai. Ceea ce a urmat a fost diferit de ceea ce ma așteptăm. Lichidul nu a ajuns pe partea cealaltă. A rămas strâns acolo. Care va sa zică era un produs bun care „făcea” ceea ce arata la televizor. Apoi l-am tăiat cu o foarfeca, m-am uitat la felul în care lichidul si-a schimbat consistenta și l-am aruncat.

Dar pentru ca de mica nu am avut vecini de vârsta mea ci unii cu zeci de mai mai mari nu am avut de la cine sa primesc mai multe informații. Decât de la bunica. La rândul ei neavând foarte multe tocmai pentru ca acest tip de produs nu ii mai era folositor.

***

Câțiva ani buni mai târziu, pe când eram în clasa a VIa fetele din clasa mea am fost anunțate ca în locul orei de biologie trebuie sa mergem într-o clasa alăturată. Pentru a ni se prezenta ceva. Și acesta a fost primul meu contact cu Always. În întreaga școală generala a fost singurul moment în care cineva ne-a prezentat și „altceva” decât ce se afla în curricula școlară. Și chiar și acum, 20 de ani mai târziu îmi amintesc perfect luna și anul în care am aflat cu adevărat despre absorbante. Este adevărat, am apreciat la acel moment campania de informare în scoli. Pentru ca am realizat ca ii pasa cuiva. Și a fost mai mult decât o prezentare a unui produs de care unele dintre noi aveam nevoie, altele încă nu. Am aflat ce este acel produs, am aflat despre miturile care circula referitor la perioada menstruala, am aflat ca inclusiv acele 4-7 zile sunt la fel ca oricare altele și ai dreptul sa faci orice îți dorești. Am aflat despre igiena din acea perioada, am aflat de ce avem menstruație, ovulație și cum se produc acestea. Am primit broșuri de informare cu imagini și informații precum și mostre ale acestui tip de produs.

Și tot în aceeași zi, după ce am aflat ca un absorbant ori menstruația nu reprezintă ceva rușinos în viata unei tinere fete, colegii noștri de sex masculin s-au amuzat copios de subiect.

***

Pe mine însă nu ma deranja. Asa ca ori de câte ori o colega avea nevoie de un astfel de produs însă ii era rușine sa îl cumpere eu ma ofeream sa fac acest tip de cumpărături.

Iar întâlnirea cu reprezentanții Always a venit la fix. 5 luni mai târziu, am început sa folosesc cu tot dragul produsele lor.

Era septembrie 2001 când am folosit primul produs din cele primite la școală. Aveam produse cu ambalaje de culori diferite și mărimi diferite. Astfel încât mi-au oferit protecția necesara în funcție de fluxul de lichid pierdut.

Istoria produselor Always a început în 1983 si reprezenta cel mai cunoscut brand de produse de igienă intimă adresate femeilor, s-a concentrat pe siguranța și pe confortul absorbantelor fabricate, care trec cu brio testul reacțiilor alergice sau al apariției iritațiilor. În plus, acestea sunt concepute pentru a asigura nevoile oricărei femei, care pot fi dictate de formă, mărime sau de volumul fluxului menstrual.

Produsele destinate perioadei menstruale au fost folosite dintotdeauna. De la foi de papirus, mușchi vegetal, la cârpe ori vata femeile au avut nevoie de ele. Abia la mijlocul secolului trecut, cu 50 de ani înainte de apariția lor in tara noastră au apărut absorbantele apropiate de forma în care le știm astăzi.

Asa cum spuneam și la începutul postării, în ultimele luni am avut ocazia de a testa impreuna cu prietenele mele gama Platinum.

Aceasta gama a fost lansata in urma cu 3 ani și este cea ma bună variantă din întreaga gamă Always pentru confort și protecție. Cu toate acestea, într-un efort de a îmbunătăți continuu și de a satisface cerințele consumatorilor, Always a investit în cercetare pentru a investiga barierele proceselor și orice compromisuri pe care le fac femeile în prezent.

Noile absorbante Always Platinum sunt proiectate cu sistemul Zero Feel, fiind ultra confortabile și sigure:

  • Aripioare moi, concepute pentru a fi blânde cu pielea și pentru a evita iritarea.
  • Tehnologia 3D LeakGuard pentru a preveni scurgerile laterale.
  • 1.000 de micro-perne pentru un plus de confort și absorbție.
  • Design Soft & Fit pentru a se potrivi corpului tău
ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania