Diverse Travel

Restaurant Brotacei – impresii de la cel mai nou restaurant (re)deschis in oras

De
pe
25.05.2021

Luna trecuta a fost redeschis, dupa mai bine de 20 de ani unul dintre restaurantele care se aflau in paragina – Restaurant Brotacei, situat in Parcul Chindia din Targoviste. Imediat ce am aflat de aceasta deschidere mi-am propus sa merg si eu pentru a vedea cum este acolo – de la locatie, la preparate si preturi.

Desi la acest restaurant nu ajunsesem in trecut, la restaurant Belvedere din centrul vechi al orasului ajunsesem de mai multe ori. De ce mentionez restaurantul Belvedere? Deoarece patronul detine ambele locatii.

La Belvedere am fost pentru prima oara acum 15 poate chiar 20 de ani. Atunci nu erau atat de multe optiuni de a lua masa in oras ca acum si odata descoperita locatia din centru am ales-o de fiecare data. Aici veneam impreuna cu mama, unchiul si matusa la ocazii speciale. De zile de nastere, cu ocazia absolvirii liceului, a facultatii, ba chiar anul trecut, cu putin inainte de inchiderea restaurantelor, in luna martie, am fost impreuna cu mama.

Rudele mele erau destul de tradionaliste in ceea ce priveste preparatele. Cereau intotdeauna recomandari in ceea ce priveste carnea de porc iar mama alegea in majoritatea timpului pestele. Aici am auzit pentru prima data de „capere” si tot aici am comandat pentru prima data Santal de Portocale Rosii de Sicilia.:)

Revenind la Restaurant Brotacei voi intra direct in cel mai interesant subiect

Ce am comandat la Restaurant Brotacei?

Verificand meniul inca de acasa (meniul poate fi consultat online aici ), am oscilat intre Paste Carbonara si Salata cu somon ori cu piept de rata fume. Odata ajunsa la locatie am ales Paste quatro formaggi. Ca si bautura am ales un cocktail nonalcoolic – Florida.

Persoana alaturi de care mi-am petrecut dupa amiaza a comandat Paste Carbonara, un frappe si un cocktail. Green Apple daca nu ma insel.

M-a bucurat faptul ca a venit intrebarea din partea ospatarului – „Doriti paste sau penne?” Penne:)

In cat timp vine comanda?

Ca si minus aflat din reviewurile altor persoane a fost faptul ca dureaza foarte mult pana iti este adusa comanda.

Sper ca ai mancat si acasa; pana primim pastele asr trebui sa dureze intre o ora si doua a spus carcotasa de mine. Nu neaparat pentru ca am crezut acest lucru ci in primul rand pentru a ma amuza.

Nu stiu in cat timp vin alte produse la masa, nu stiu daca a contat ora la care am mers sau gradul de ocupare al restaurantului dar noi am primit dupa 5 minute bautura iar pastele au venit (nu pe propriile picioare 🙂 ci aduse de ospatar 🙂 ) in 15 maxim 20 de minute.

Preturile la Restaurant Brotacei

Daca as spune ca sunt preturi de Bucuresti, ar parea ca preturile sunt mari. Asa ca, o sa spun ca preturile pentru paste sunt cele pe care le stiu. Preturile care sunt si la Sibiu, la Calimanesti, la Bucuresti in restaurante din afara centrului vechi (in centru vechi n-am mancat paste asadar nu cunosc preturile) ori in restaurantele de pe litoral din Eforie – in jurul sumei de 30 ron. 28 Carbonara si 32 Quatro Formaggi.

Portiile sunt medii. Am auzit ca pastele vin la portii foarte mici. Este adevarat ca portia comandata la Restaurant Acapulco din Eforie a fost mai mare dar nu merg nici pe ideea de a fi satula si totusi a ma indopa pentru a nu irosi banii si nici sa las 20% din portie in farfurie. Imi era foame cand am ajuns, am mancat iar cand mai aveam 3 penne am realizat ca gata. Nu mai pot. Le-am mancat totusi pentru ca erau foarte bune si asta a fost tot 🙂

Capacitatea si designul

Locatia arata foarte bine, foarte modern. In presa locala am inteles ca geamurile se ridica iar constructia poate deveni o cladire deschisa, fara pereti. Nu am vazut acest lucru, posibil sa fie asa.

Interiorul este format din parter si etaj, nivelul superior fiind destinat evenimentelor. La parter sunt mai multe mese de 4 persoane dar si o canapea ma mare, o masa sau 2 de 2 persoane. In afara locatiei, pe terasa erau de asemenea mese ocupate in procent de 100% atat cat am ajuns cat si cand am plecat. Sa tot fi fost vorba de 10 mese daca nu mai multe.

Asadar clienti mi se par suficient de dornici sa ia masa sau sa se intalneasca la un cocktail ori bere rece in parc, la Restaurant Brotacei. Daca nu ai preferinta in ceea ce priveste masa (in interior sau exterior) cred ca poti sa gasesti ceva liber. Dar daca totusi nu ai noroc poti alege sa te mai plimbi in parc si sa revii putin mai tarziu.

Un lucru pe care l-am apreciat, nu neaparat ca si client al unui restaurant ci din punct de vedere al experientei mele in ceea ce priveste joburile si oamenii intalniti a fost prezenta patronului (managerului, CEO-ului, cum spune fiecare). Cred ca reteta succesului in orice domeniu este aceea de a te afla ACOLO. De a verifica la bunul mers al lucrurilor atat cat iti permite timpul.

Pictura Fata cu cercel de perla este una dintre preferatele mele
Pastele Quatro Formaggi au fost foarte bune. Despre cocktail nu mai spun 🙂
ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania