Diverse

Cumpărături în rate – Cardul ING

De
pe
07.03.2020

In 2017 lucram la o companie care a hotărât să ne ofere al 13-lea salariu. Așa că m-am gândit din timp ce aș putea cumpăra. Un telefon (care costa mai mult decât era salariul) sau un epilator. Idem paranteza anterioară. Și cu toate că am fost crescută într-o familie în care am fost învățată să nu mă împrumut, am hotărât să îmi fac un card de rate. Zis și făcut. M-am interesat în stânga, în dreapta și am rămas la ideea CARD ING.

Cât este dobânda? Câți bani poți împrumuta?

Dobânda este de 0%. Câți bani iei atâția dai înapoi. Banca îți poate oferi pe card până la 3 salarii. Așadar, dacă ai un salariu de 3000 de lei, suma maximă împrumutată este de 9000.

Totuși se mai achită 35 RON deschiderea cardului. Eu nu am achitat întrucât firma la care lucrez are contract cu ING. Tot 35 RON este și taxa anuală de administrare a contului și se aplică începând cu al doilea an.

Pentru card aveți nevoie de cartea de identitate. Mi s-au adresat câteva întrebări generale. De câți ani lucrez, care este venitul net al ultimelor luni, dacă mai am credite.

La sfârșitul anului trecut mi-am făcut un alt card ING de rate. Deși toată lumea spune că băncile te păcălesc și ascund lucruri, eu am avut noroc ca și în urmă cu 3 ani. Astfel ceea ce veți afla de la început este să nu scoateți bani de pe card. In cazul în care faceți acest lucru există dobândă și nu una mică – 25%. Cu siguranță nu o să fac acest lucru întrucât cardul a fost luat pentru a achiziționa produse în rate. 

De la ce magazine putem cumpăra?

Lista magazinelor se schimbă de câteva ori pe an. Magazinele diferă, la fel și numărul de rate pe care le poți plăti cu un card ING. Atunci când mi-am achiziționat aparatul foto de la F64, am avut posibilitatea de a plăti în 24 de rate. Eu însă dacă vreau, pot achita mai multe rate odată și scap mai repede.

Acum 3 ani erau mai puține magazine și le scrisesem în articol. Acum, dacă aș scrie toate magazinele aș sta până mai. Așa că le puteți găsi pe site-ul celor de la ING

Nu întrebați în magazine dacă puteți folosi cardul! Eu am dorit să cumpăr un produs de la un magazin ce nu era partener ING. Am întrebat dacă pot plăti cu acel card de rate și mi s-a spus că nu. In cazul în care magazinul vostru preferat nu se află în lista de pe site însă valoarea cumpărăturilor depășește 150 ron puteți plăti fără nicio problemă cu acest card. Veți plăti produsul în 3 rate.

Ești plecat în concediu în străinătate? Când plec, pe lângă suvenirurile la prețuri modice pe care le iau pentru cei de acasă, mai cumpăr ceva special. De obicei iau produse de beauty ale unui producător din țara respectivă. Din Franța am luat Lancome, din Italia – Armani și Dolce&Gabbana. Din Cehia produse Manufaktura despre care am scris aici .

Sper ca articolul de astăzi a fost util și dacă vă pot ajuta cu detalii în plus cu mare drag aștept comentariile voastre.

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania