Manufaktura Praga
Travel

Ce suveniruri aducem din Praga?

De
pe
05.03.2020

Când am plecat în city break în decembrie, nu știam ce suveniruri din Praga pot alege. Odată ajunsă acolo am descoperit multitudinea produselor pe care le pot alege.

De obicei alegem celebrii magneți întrucât au un preț bun și reprezintă o parte din locul vizitat. Dacă doriți totuși niște suveniruri din Praga mai speciale, recomandarile sunt următoarele. Puteți cumpăra de la mici produse din lemn (de la jucării pentru copii până la jocuri de logică pentru adulți), bijuterii de la Swarovski (știați că Swarovski este o firmă cehă?), bere (întrucât este cel mai mare producător mondial de bere), orice fel de suvenir cu simpaticul Mole (de la breloc, pluș, globuleț pentru pom, bijuterie, obiect vestimentar) cârtița-simbol a Cehiei, produse cosmetice de la Dermacol (alt brand ceh) ori poate, o marionetă.

Articolul de astăzi este însă, în principal despre ideile de suveniruri din Praga femeile importante din viața noastră.

Suveniruri din Praga de la Manufaktura

Fondată în 1991 Manufaktura este un lanț de magazine 100% ceh. Produsele sunt handmade iar la magazinele lor găsiți în principal produse din lemn dar și produse de îngrijire și săpunuri. Acestea sunt făcute din diferite ingrendiente naturale cehe existând mai multe game. Astfel puteți alege ca suveniruri din Praga game cu bere, vin de Moravia, săruri termale extrase din băile de la Karlovy Vary, săruri de la Marea Moarta sau diferite ierburi.

Manufaktura a fost creat cu ideea de a proteja tradiția și folclorul ceh realizând produse accesibile turiștilor cât și cehilor.

Pe întreg teritoriul Cehiei există câteva zeci de magazine. Cel mai mare se află în Praga, adresa acestuia fiind Melantrichova 17. Eu am fost în 3 dintre magazine atmosfera fiind extraordinară iar angajații foarte bine pregatiți în ceea ce privește prezentarea produselor și a ingrendientelor pe care le conțin. Iar dacă totuși nu ați reușit să cumpărați suveniruri, găsiți magazinul lor inclusiv în aeroport.

manufactura

Manufaktura colaborează cu centre spa și dermatologi cu scopul de a crea produse naturale excepționale la prețuri scăzute. Manufaktura este singura companie cehă care a primit certificatul internațional HCS (Human Cosmetics Standard). In plus produsele nu sunt testate pe animale.

Eu am descoperit Manufaktura citind pe forumuri, cel mai laudat produs fiind șamponul lor cu bere.

Printre ingrendientele produsului se află berea Ferdinand de la Benešov, extract de hamei, extract de orz, pantenol, ulei de migdale. Ingrendientele sunt în procent de 97.49% de origine naturala iar pretul pentru 300 ml este de aproximativ 35 ron.

Ce am cumpărat eu de la Manufaktura?

Odată ajunsă în magazin am optat pentru un alt produs nou apărut. Astfel, pentru un preț mai mare și o cantitate mai mică am luat un alt șampon cu extract de bere. Acesta se numește Dream Shampoo – Extra Mild Revitalizing and Hydrating Beer Shampoo with Caffeine.

Printre cele peste 98% ingrendiente de origine naturală se numără berea Ferdinand de la Benesov, extract de hamei, extract de orz, pantenol, cofeina naturală, ulei de migdale, extract de alge marine și de orez

Șamponul regenerează, revitalizează, hidratează, susține creșterea părului, protejează împotriva radiațiilor UV și a impactului extern advers, adaugă volum și efect de fixare a luminii, neutralizează încărcarea statică, calmează scalpul și este potrivit pentru toate tipurile de păr.

Prețul unei sticluțe de 255 ml este de 44 RON. Eu m-am bucurat de o promoție 3+1 gratis, astfel am plătit în jur de 35 ron/buc. Produsul îmi place foarte mult și abia aștept să revizitez orașul pentru a recumpăra produsele Manufaktura.

Al doilea produs achiziționat este săpunul din gama produselor cu ingrendiente de la Marea Moarta. Produsele de origine naturală sunt în proporție de 98%. Pe lângă noroiul de la Marea Moartă acesta mai conține glicerină și ulei de migdale. Abia aștept să mai termin din produsele de curățare pentru a folosi acest săpun.

Săpunul are 150 g și un preț de 25 ron, fiind vândut într-o cutiuță în nuanțe de albastru pal.

Pentru al treilea produs, am oscilat între un set de bombe de baie cu flori uscate sau săruri de baie. Am ales a doua variantă. Astfel, sarea de baie de la Karlovy Vary cu petale de trandafir a fost alegerea mea. Produsul are un parfum plăcut, ingrendientele fiind de această dată în procent de peste 99% de origine naturala. 

Prețul a fost de 19 RON iar lopețica s-a plătit separat, 5 RON.

Toate cele 3 produse sunt extraordinare făcând din baie un adevarat ritual SPA. Produsele pot fi comandate și în Romania însă taxele de livrare depășesc 100 RON.

Mai multe detalii despre produsele celor de la Manufaktura găsiți pe site-ul lor

Voi ce suveniruri aduceți din locurile în care călătoriți?

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania