O noapte la... Travel

Cazare în Sibiu – impresii de la JapJap Residence 2

De
pe
04.06.2020

Sibiul a fost pentru mine dintotdeauna un oraș de poveste. Asta pe vremea pe când nici măcar nu ajunsesem vreodată acolo. Așa îl asociam eu. Cu poveștile Fraților Grimm. Când am și ajuns acolo am realizat că nu eram departe de realitate.

Am locuit 3 luni în Sibiu și au fost momente în care îmi doream să fiu mai mult turist decât angajat. Acum însă, de când m-am mutat în București am grijă ca în fiecare an să fiu cel puțin o dată turist în Sibiu. Iar locațiile sunt atât de multe și felurite încât de fiecare dată aleg o alta pentru a avea de fiecare dată o altă imagine a orașului atunci când mă trezesc.

O cazare în Sibiu se poate găsi foarte ușor. Eu de obicei am ales apartamente. Acestea arată foarte bine iar tariful este unul bun. In plus ai o grămadă de variante din care poți alege.

Cazare în Sibiu – JapJap Residence 2

Ultima locație aleasă a fost JAP JAP Residence ap.2 și mă declar extrem de mulțumită. Am ales-o cu ocazia Deschiderii Târgului de Crăciun de anul trecut. Aflată în Piața Mică, am ales-o tocmai datorită vederii către Catedrala Evanghelică (Luterană).

Catedrala Evanghelică este unul dintre simbolurile orașului alături de Podul Minciunilor și Turnul Sfatului și este una dintre cele mai vechi și impresionante clădiri gotice din Transilvania.

Intr-o notă de călătorie ea este descrisă ca „cea mai remarcabilă construcţie a Sibiului”; savantul sibian Emil Sigerius a denumit-o  „o adevărată casă memorială” a saxonilor din Transilvania. Astăzi ea reprezintă însă mult mai mult decât toate acestea: ea este simbolul oraşului Sibiu.

Constructia catedralei s-a finalizat în anul 1520 iar fiecare generaţie a îmbogăţit şi decorat această biserică conform nevoilor şi concepţiilor ei. Astfel s-a creat aici cea mai complexă şi reprezentativă colecţie de plăci funerare şi epitafuri din Transilvania, s-a construit și una din cele mai mari orgi din țară şi s-a adunat un tezaur din Evul Mediu şi Epoca Modernă timpurie, care poate fi admirat astăzi la Muzeul Brukenthal. Universul vieţii trecute a acestui oraş nu poate fi perceput mai bine niciunde altundeva decât în muzeul Bisercii Evanghelice, care se află la câteva minute de mers faţă de catedrala evanghelică.

Capacitatea garsonierei și magazine din apropiere

JapJap Residence este o garsonieră mare. In cei 55 m2 pe care îi are este ideală pentru o familie. Camera are un pat mare dar și o canapea pe care poate să mai înnopteze o persoană.

La 100-150 m se află Podul Minciunilor și Piața Mare, Primăria, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului.

Dacă, pe lângă produsele consumate la diferite terase doriți să cumpărați și produse mai ieftine, la preț de supermarket, găsiți în apropiere supermarketul Carefour și Simpa – un magazin local. La 500 m se află și Piața Cibin, cea mai mare piață din oraș unde găsiți inclusiv un magazin cu brânzeturi 🙂

Cum este locația

Am ajuns în jurul orei 13.30 și am luat cheia din mini-seiful de lângă ușa de la intrare. In ziua sosirii, gazda vă va transmite un cod pentru a putea intra în posesia cheii.

La etaj se află 2 apartamente, Jap Jap Residence 1 și 2, eu alegându-l pe 2. Mi-am dorit foarte mult să am vedere, în primul rând către Catedrală dar și către liceul Brukenthal. Tot de aici se vede și Cafe Wien unde am mâncat un șnițel…ca la el acasă alături de o felie de Tort Sacher.

Apartamentul are 2 uși, așa cum am mai descoperit la multe alte locații din oras, spațiul dintre ele fiind de aproximativ 10 cm. Probabil așa se construiau casele în acea zonă în trecut. Eu cel puțin în spațiul respectiv mi-am lăsat încălțămintea 🙂

Ce mi-a plăcut în mod deosebit

In cameră nici nu am știut la ce să mă uit mai repede sau ce mi-a plăcut mai mult. Dar o înșiruire a preferințelor ar fi următoarea.

Mi-a plăcut parchetul. Intr-o culoare atât de frumoasă, atât de strălucitor și curat. O calitate excepțională. Intr-adevăr are zonă care scârțâie (la propriu, ca și zgomot dar nu e o problemă în acest sens)

Canapeaua. De când am văzut-o în pozele de pe booking.com am zis că nu vreau să dorm în pat. E genul de canapea pe care mi-am dorit de mult timp să stau sau dorm. Cu un cadru din lemn și o saltea foarte groasa. Iar nuanța extrem de plăcuta. Foarte…galbenă 🙂

Patul. Eh, până la urmă am dormit în pat. Canapeaua era cum era, dar patul și mai și. Un pat înalt, imens și pufos, cu o lenjerie cu imprimeu foarte drăguț.

Mobila pictată. Masa și scaunele, dulapul și mobila de bucătărie din lemn sunt pictate cu flori.

Și, motivul principal al închirierii, de partea cealalta a camerei, cele 2 geamuri prin care se vedea catedrala.

In afara lucrurilor mentionate deja, am mai avut în camera televizor cu ecran mare și plat, veioze, noptiere (totul necesar). Pentru partea de baie am avut prosoape, gel de duș și produse de curățenie. Bucătăria a fost echipată cu fierbător de apa, filtru de cafea, frigider, plită, dulap cu diferite ustensile. De asemenea am avut o cutiuța și mai multe pliculețe de ness, zahăr și jeleuri.

Caloriferele aveau termostat pentru reglarea temperaturii iar la geamuri erau draperii mari. Astfel se poate dormi liniștit până după prânz draperiile ajutând în acest sens, nelăsând razele soarelui să pătrundă.

Tariful achitat de mine pentru 2 nopți de cazare a fost de 320 RON însă acesta diferă de perioadă. Mai mult detalii puteți găsi pe booking.com

Locația JapJap Residence 2 este o cazare în Sibiu pe care o recomand din suflet. Iar gazda a fost minunată atât cât am corespondat prin sms-uri.

Dacă dorești să aduci și niște suveniruri deosebite celor dragi, recomandările mele le găsești aici

Vederea din cameră
Cazare în Sibiu – JapJap Residence 2
Bucătărie – Jap Jap Residence

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania