Travel

5 magazine preferate de suveniruri din Sibiu

De
pe
08.05.2020

Fiecare dintre noi știe câte ceva despre Sibiu. Este un oraș curat, frumos, turistic. Cine n-a auzit, pe de altă parte despre Piața Mare și Piața Mică? In Sibiu se află și cel mai vechi muzeu din România iar Muzeul în aer liber ASTRA este un loc magic. Locuri de cazare găsești la orice pas, la prețuri bune. In fiecare weekend Piețele Sibiului te încântă cu un festival (mai puțin anul acesta probabil). Eu îți voi prezenta astăzi ceva diferit – o listă de magazine preferate din Sibiu. De fiecare dată când ajung acolo nu ratez să le vizitez pentru a aduce acasă câteva produse.

Florile Transilvaniei

Florile Transilvaniei este un magazin de suveniruri din lemn pictate. Motivele florale sunt, în general, motive transilvănene. Aici puteți găsi diferite produse, de la cele mai mici precum solnițe, suporturi pentru ou fiert, rame de poze, până la produse de dimensiuni mai mari. Rame pentru pat, dulapuri, scaune, lăzi de zestre.

Intr-o discuție avută cu doamna de la magazin am descoperit faptul că a avut contracte cu mai multe unități de cazare din România care au solicitat mobila pictată.

Pe cei de la Florile Transilvaniei îi găsiți pe facebook aici (click) dar și la magazinul lor de pe strada Turnului din Sibiu

Magazinul de pe Pasajul Scărilor

Pe strada Pasajul Scărilor găsiți un alt magazin cu produse handmade al cărui nume nu îl cunosc din păcate. Au de asemenea produse pictate dar și jucării pentru copii.

Lullula

Deși nu au un magazin fizic, adaug Lullula pe lista cu magazine preferate din Sibiu tocmai pentru că aceste produse sunt disponibile la diferite târguri organizate în oraș. In restul anului găsiți produsele lor la mai multe magazine și librării cele mai cunoscute fiind Humanitas și Libraria Schiller.

Fie că dorești o plasă cool din pânză pictată sau o cană pictată, produsele te vor încânta. Toate picturile și desenele sunt realizate manual, cu vopsea ceramică fixată la cald, care nu se șterge la spălare.

Eu am cumpărat o cană cu un desen cu tematică sibiană de care am mare grijă. In plus inclusiv ambalajul produselor este foarte simpatic. Tocmai gata pentru a le dărui celor dragi.

Pentru cumpărături online, site-ul Lullulei este aici (click)

Germania 100%

Am descoperit magazinul în urmă cu 6 ani pe când locuiam în Sibiu. Și tare greu mi-a fost să ajung la el. După schimbarea a mai multor mijloace de transport (ce-i drept am și greșit traseul), am ajuns în spatele unor blocuri. Apoi am trecut o cale ferată și m-am trezit în fața unei zone de case. Am rătăcit și pe acolo câteva străzi dar am găsit magazinul.

Anii au trecut însă, eu uitasem numele magazinului și nici cum ajunsesem la el nu mai aveam habar. Asta până când, la una dintre vizite eram în Piața Mare și ce să vezi? Magazinul chiar acolo! Nu știu dacă a existat dintotdeauna și fix în centrul orașului magazinul însă acum mă declar foarte mulțumită de descoperire.

Produsele sunt foarte calitative și au prețuri bune. Așa cum o spune și numele magazinului, sunt produse nemțești. La ultima mea vizită am venit acasă cu 3 cutii cu ceai, 3 râșnițe cu diverse condimente și 2 pungi mari cu bomboane și ciocolată.

Cât privește atmosfera din magazin este incredibilă. Parcă ești cu adevărat într-un magazin din Germania. O mare parte dintre produse nu se găsesc și în alte supermarketuri iar cele care totuși se găsesc…parcă-s mai bune la Sibiu.

Magazinul se află vis-a-vis de intrarea în Primăria Sibiului, pe aceeași parte cu Muzeul Brukenthal.

…și puțină brânză.

Unde găsești o brânză de oaie mai bună decât cea vândută de ciobanii din Mărginimea Sibiului? Dacă și tu preferi să aduci din călătorii suveniruri comestibile, îți recomand acest gen de produs il găsești în magazinul cu brânzeturi din Piața Cibin. Fie că îți dorești o bucată de brânză proaspătă sau veche, o bucată de urdă, de cașcaval, unt ori smântănă, sigur îți va fi greu să te hotărăști.

In magazinul cu brânzeturi există zeci de producători care vor încerca să te convingă de calitatea mărfii lor.

Magazinul se află în cea mai mare piață din Sibiu, la 10 minute distanță de Piața Mare

Și chiar dacă în acest moment nu se poate călători, sper ca articolul cu magazine preferate de suveniruri să vă ajute la următoarea vizită în Sibiu

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania