Travel

Atracții turistice în Eindhoven – 5 locuri pe care le recomand

De
pe
29.04.2020

Am descoperit Eindhoven în 2018 atunci când pentru a vizita Amsterdam am ales un zbor low-cost. Pentru un weekend prelungit la sfârșit de septembrie am achitat 300 RON pe zborul dus-întors pe ruta București-Eindhoven atunci când am călătorit cu WizzAir. Atunci când am plecat nu știam mare lucru despre Eindhoven. Am descoperit la fața locului însă câteva locuri interesante. Așadar lista cu atracții turistice din Eindhoven o găsiți mai jos.

Primul lucru care mi-a atras atenția a fost sculptura Flying Pins. Aceasta se află lângă gara din Eindhoven dar și lângă stația pentru FlixBuss. Sculptura a fost realizată de un cuplu suedez. Este vorba despre 10 popice și imaginea unei jumătăți de bile.

Muzeul DAF

Unul dintre cei mai mari producători de camioane din Europa, DAF, are un muzeu în Eindhoven. Compania a început să producă produse de inginerie simple, trecând apoi la producere de remorci, mașini și camioane. Muzeul include o replică a atelierelor și birourilor originale, împreună cu eșantioane ale vehiculelor sale de-a lungul deceniilor, inclusiv un număr de prototipuri. Acesta poate fi vizitat la adresa Tongelresestraat 27, Eindhoven.

Muzeul Philips

Muzeul Philips se află lângă fabrica unei Gerard Philips a făcut primele becuri acum mai bine de 100 de ani, în 1890. Muzeul are și un exterior superb, cu sute de becuri în toate culorile dar și o clădire modernă. Odată pășind în muzeu, acesta oferă o imagine de ansamblu a succesului companiei fiind expuse cele mai importante produse. Misiunea Eureka este un joc interactiv care implică chestionare și puzzle-uri digitale. Ca în majoritatea muzeelor din Olanda există și alte exponate interactive spre bucuria copiilor.

Sursă foto

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum este una dintre cele mai mari galerii de artă modernă din Olanda. Deschis în 1936 muzeul a fost numit după fondatorul său Henri van Abbe. Colecția adăpostită în muzeu numără peste 2700 opere de artă. Muzeul se întinde pe o suprafață de aproape 10000m2 și deține una dintre cele mai mari colecții ale lui El Lissitzky. De asemenea deține și opere ale lui Pablo Picasso și Wassily Kandinsky. Adresa: Bilderdijklaan 10, Eindhoven

Biserica Sfânta Ecaterina

Clădirea originală a fost consacrată în secolul XIII fiind dedicată Sfintei Ecaterina din Alexandria. De-a lungul secolelor a fost grav afectată de foc și război. In secolul XIX a fost însă reconstruită în stil neogotic. Printre obiectivele sale se numără turnurile gotice franceze, înalte de 73 de metri și cunoscute ca David și Maria.

Satul preistoric

Dacă România are muzee în aer liber precum Muzeul Satului sau Muzeul Astra din Sibiu, Eindhoven are Prehistorisch Dorp. Aici există o replică a unui sat preistoric unde există locuințe și demonstrații de competențe folosite de oamenii preistorici. Aici poți învăța să faci un foc ca oamenii preistorici, să coci pâine pe un baston sau să înveți cum să faci o fibula romană. Se demonstrează și se discută aici metodele de cultivare preistorică, țeserea și filarea manuală, prelucrarea metalelor și alte abilități. Acesta este un alt muzeu interactiv atât pentru copii cât și adulți. Adresa: Boutenslaan 161B, Eindhoven

Sursă pinterest

Pe lângă cele 5 atracții turistice, cred că foarte interesant este și Muzeul PSV Eindhoven. Aici nu am ajuns însă Philips Sport Vereniging (PSV) este unul dintre cele mai de succes francize de fotbal din lume. La Muzeul PSV Eindhoven puteți admira de la costume istorice până la fotografii și filme din carieră.

Eu am avut parte de 2 zile însorite. Neputând să merg pe bicicletă am parcurs mare parte din oraș pe jos. Eindhovenul mi s-a părut foarte diferit de Amsterdam, lăsându-mi impresia de oraș mai colorat și mai tineresc decât capitala. (Totuși mulți ani Amsterdam a fost orașul meu preferat).

Deși Eindhoven este al V-lea oraș al Olandei ca și număr de populație, are câteva atracții turistice care cu siguranță vă vor încânta.

Pe parcursul șederii mele în Eindhoven am ales să mă cazez la Hotel Lumiere – un hotel de 3* + din centrul orașului. Părerea mea despre acest hotel o găsiți aici (click)

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania