Travel

10 locuri de vizitat in Rouen, Normandia

De
pe
17.04.2020

Am descoperit Rouen în 2011 cu ocazia plecării cu o bursă Erasmus. Și, cu toate că Normandia este o regiune cunoscută pentru ploile pe tot parcursul anului, am avut norocul de a ajunge în cea mai caldă toamnă a ultimilor 20 de ani. Așadar, articolul de astăzi este despre locuri de vizitat in Rouen. Dacă ați descoperit deja cum ajungeți de la aeroport în articolul meu anterior (click) vă invit să descoperiți și locurile mele preferate așa cum le-am descoperit în urmă cu 9 ani.

In primul rând pe lista cu locuri de vizitat in Rouen nu pot să nu apară cele referitoare la Ioana d Arc.

Ioana d Arc

Ioana d Arc și-a petrecut ultimele zile la Rouen, murind arsă pe rug. Rouen încă mai păstrează câteva locuri legate de existența ei și anume: Podul de pe care cenușa i-a fost aruncată în Sena. Podul îi poartă numele și îl veți găsi cu ușurință.

Locul în care a fost arsă pe rug. Locul se află lângă biserica dedicată ei iar un semn indică faptul că acolo a fost arsă pe rug această eroină, în anul 1431.

Turnul Ioana d Arc (DonJon de Rouen). Acest turn a făcut parte dintr-un castel construit la începutul anilor 1200. Tot aici, a avut 200 de ani mai târziu procesul Ioana d Arc.

Donjon de Rouen

Biserica Ioana d Arc. Biserica a fost ridicată în memoria ei. Aceasta are o construcție modernă, unii considerând a avea formă de corabie pescărească iar alții spunând că turla are formă de flăcări. Biserica este în zona Pieții Vechi.

Biserica Ioana d Arc

Locuri de vizitat in Rouen – biserici și catedrale

Abația Saint-Ouen. Fondată în jurul anului 750, abația a fost una dintre cele mai puternice mânăstiri benedictine din Normandia. O serie de 80 de vitralii impodobesc cele 3 niveluri ale bisericii. Construcția a durat peste 2 secole și totuși constructorii au rămas fideli planului inițial. Stilul construcției este gotic radiant.

Catedrala Notre Dame. Construită în secolul XII, catedrala este situată în centrul orașului pe locul unei catedrale romanice a cărei criptă a fost păstrată. Construcția a durat 100 de ani, în secolele următoare fiind efectuate diferite modificări și completări. Fațada reprezintă astfel o mărturie prețioasă a artei gotice de la mijlocul secolului al XII-lea până la începutul secolului al XVI-lea. La sfârșitul secolului XIX, pictorul Claude Monet a pictat un număr de 30 de tablouri înfățișând catedrala în diferite anotimpuri și momente ale zilei.

Catedrala Notre Dame

Biserica Saint Maclou. Sfântul Maclou este un sfânt breton iar construcția catedralei a început în 1437 în stilul gotic flamboaiant.

Alte locuri de vizitat in Rouen

Gros Horloge. Ceasul astronomic datează din secolul XIV. Ceasul se află într-un arc renascentist care traversează strada cu același nume. Mecanismul ceasului este unul dintre cele mai vechi din Franța.

Muzeul Gustave Flaubert și istoria medicinei. Pe lângă faptul că în acest loc s-a născut Gustav Flaubert, de asemenea, tatăl lui a avut cabinetul de medic chirurg. In acest muzeu există obiecte ce au aparținut familiei Flaubert dar evocă și istoria medicinei din Evul Mediu până la începutul secolului XX. De asemenea, în acest muzeu puteți găsi o colecție de ceramică, literatură și cărți vechi.

Muzeul de Arte Frumoase. Colecția, una dintre cele mai bogate din Franța, adună picturi, sculpturi, desene și obiecte de la sfârșitul Evului Mediu până în zilele noastre. Aici puteți găsi opere de Véronèse, Caravage, Rubens, Vélasquez, Poussin, Fragonard, Ingres, Géricault, Delacroix, Modigliani, frații Duchamp.

Plimbați-vă. Fie că vă plimbați pe malul Senei, prin orașul vechi pe străzile pavate sau urcați cu autobuzul spre Mont Saint Aignan, în cazul în care prindeți vreme bună cu soare și temperaturi agreabile, orașul și împrejurimile sunt minunate.

De asemenea un filmuleț interesant despre promovarea orașului puteți găsi pe youtube apăsând AICI

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania