Travel

Cum ajungi la Rouen de la Paris Beauvais

De
pe
14.04.2020

Primul meu zbor în afara țării a fost un zbor catre Paris Beauvais cu WizzAir. Aveam 22 de ani, nu mai zburasem niciodată cu avionul și nici nu mai plecasem undeva singură pentru atâta timp. 4 luni căci aveam să fiu studentă la Rouen pentru un semestru. Am căutat la acel moment online informații despre cum ajungi la Rouen însă mare lucru n-am găsit. Și poate, vă va interesa și pe voi astfel de articol în cazul în care nu doriți să închiriați o mașină.

Cum ajungi la Rouen

Cum ajungi la Rouen – varianta 1

Deși la 3 dintre drumurile mele am folosit această variantă pot spune că puteam face o alegere mai bună. Pe de altă parte, presupunând că nimeni nu merge pentru strict pentru Rouen, recomand această variantă. Mai exact, în drumul de la aeroport până în oraș, este necesar să treceți prin Paris.

Oprirea în Paris

Mergi la Paris și hotărăști să dedici o zi Rouenului. In primul rând, odată ajuns la Beauvais, în fața aeroportului te așteaptă autocare ce te duc până în capitală. Un drum până la Paris durează peste o oră iar prețul biletului este de aproximativ 20 de euro. Autogara de sosire este Port Maillot. Dacă doriți, biletul se poate cumpăra și online

De la Port Maillot se ia metroul până la Gare Saint Lazare. Distanța nu este una mare. In schimb fiind multe magistrale de metrou, eu nemaifolosind la acea vreme metroul niciodată și ducând după mine un troller de 30 de kg am considerat a fi aventura vieții mele 🙂

Ulterior de la gara, trenul vă va duce direct în Rouen. Pe ruta respectivă există mai multe trenuri însă având în vedere situația actuală anumite trenuri au fost scoase. Puteți verifica însă programul aici . Drumul de la Paris la Rouen durează aproximativ o oră jumătate.

Cum ajungi la Rouen – varianta 2

A doua variantă a fost preferata mea. Mi s-a părut că am economisit timp. De bani nu mai vorbesc. Această variantă nu presupune să ajungeți în schimb la Paris.

Oprirea în Abancourt

Pentru această a doua variantă este necesar să achiziționați biletul de tren pentru routa Rouen-Abancourt.

Ajunsă în Abancourt, în fața gării sunt autocare ce merg până la Beauvais. De asemenea există și tren din Abancourt spre Beauvais. Probabil însă că trebuia să aștept mai mult timp până venea trenul de legătură și de aceea am ales un autobuz.

Sper ca acest articol să fie util iar în curând vă voi povesti și ce se poate vizita la Rouen

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania