Travel

Unde alegem sa mancam in Eforie Nord?

De
pe
10.09.2020

Tocmai m-am întors de pe litoral, din stațiunea Eforie Nord și chiar dacă este deja toamnă plaja și marea era plină de turiști.

Postarea de astăzi este despre locurile alese de noi pentru a lua masa atunci când am ieșit în oraș.

In primul rând țin să precizez că mesele luate în oraș au fost cinele, pe parcursul zilei mâncând pe plajă diverse produse cumpărate de la supermarket.

Cofetăria Regaliz

Despre cofetăria Regaliz am citit la ExtraVita AICI și cum ea este din Eforie Nord am zis că nu se poate să nu fie prăjituri bune. Așa a și fost. Cu un laborator propriu și ingrendiente de calitate nici nu pot ieși altfel de produse.

Cofetăria are un aspect foarte feminin, este foarte curată iar dacă dorești să consumi acolo prăjiturile, există câteva mese afară. Pe pereții exteriori sunt desenate diferite produse și instrumente de cofetărie. Ce să mai, este o cofetărie cool și instagrammabilă.

In prima seară am cumpărat câte un ecler iar în a doua o amandină/o pavlova. Prețurile au fost între 7 și 10 ron/produs, ceea ce mi se pare decent. Mie acel ecler mi-a plăcut mult mai mult decât cele din București/Sibiu la preț dublu.

Amandina a fost și ea pe gustul meu (la propriu 🙂 ) Atât glazura cât și decorul de deasupra din ciocolată de foarte bună calitate.

Pavlova nefiind cumpărată pentru mine (nu îmi place bezeaua și nici mascarpone) vă transmit că a fost de asemenea foarte bună 🙂

Ce mi-a displăcut a fost reticența de a face poze vitrinei cu prăjituri. La întrebarea dacă pot face câteva fotografii mi s-a răspuns că nu, acest lucru este interzis. Nu știu exact motivul însă chiar dacă vânzătoarea era într-o altă încăpere atunci când am intrat în cofetărie astfel că am făcut câteva poze (paparazzo trebuia să mă fac), nu le voi posta aici.

Restaurant/Terasa Acapulco

Această locație am descoperit-o încă de la începutul verii când am ajuns pentru prima oară în Eforie. Locația se află pe faleză iar primul cuvânt asociat clădirii a fost comunism. Nu știu în ce an a fost construit hotelul însă indiferent de vechimea clădirilor obișnuiesc să spun uneori despre hoteluri/restaurante acesta arată ca de pe vremea comuniștilor.

Acum câteva luni am comandat mușchi de porc la grătar cu cartofi prăjiți și salată și penne siciliene. De data aceasta penne quatro formaggi și penne siciliene. De obicei acesta este modul meu de a mânca în oraș. Dacă într-un anumit loc îmi place un produs prefer să îl comand pe același chiar dacă este posibil să găsesc ceva ce îmi place la fel de mult.

Dacă mergi fără rezervare sunt șanse foarte mici să găsești un loc liber însă dacă suni, de preferat cu o seară înainte ai toate șansele să găsești o masă liberă. De menționat că durează destul de mult până este adusă mâncarea. Cam 40 de minute am așteptat noi deci ar trebui să calculezi ora rezervării în așa fel încât să nu îți fie deja foame când ajungi acolo 🙂

Porțiile sunt mari deci te vei ridica sătul de la masă.

Pentru cele 2 porții de penne, vinul casei și un cocktail nonalcoolic (Ambasador) noi am achitat 74 RON. Un tarif foarte bun pentru ceea ce se oferă – preparate, cantitate și mai ales vederea către mare și plajă. Aici se poate achita și folosind card de tichete de masă indiferent de emitent.

Lăsând de-o parte servirea care durează cam mult, nota mea pentru această locație este 10 și o recomand cu drag din toate punctele de vedere.

Sailors

Pentru că locurile în care doream eu să merg erau destul de departe pentru a le parcurge pe jos am zis ca pentru cina de Sfânta Maria să alegem Sailors. Impresiile găsite fie foarte bune, fie foarte rele așa că am zis să încercăm.

Voi începe cu ceea ce mi-a plăcut. Modul în care arată locația – atât cea din exterior cât și în interior. Arată scump. In partea din spate era o petrecere privată probabil astfel că nu m-am dus să fac poze în zonă. Au de asemenea și o piscină (cred) și o zonă cu umbreluțe cu stuf. Tot acolo este Ana Yacht Club unde diferite ambarcațiuni sunt parcate. Frumos, repet. Oamenii vin, se pozează…fie că au rezervare sau nu. Probabil așa arată și prin sudul Franței, Monaco…mă gândesc.

Pisicile. Extrem de drăgălașe. De la pui până la pisici adulte am numărat cu totul vreo 8. Nu este nicio problemă și nu îți atrage nimeni atenția dacă te joci cu ele sau le dai de mâncare.

Meniul. Pe lângă aspectul fizic, marinăresc, mi-a plăcut și faptul că meniul are multe pagini. Mi-a fost puțin dificil să găsesc ce doresc să comand dar asta pentru că peștele nu se află printre felurile mele preferate de mâncare.

Ce mi-a plăcut mai puțin. Nu o să spun că a fost ceva ce mi-a displăcut total însă au fost lucruri care nu mi-au plăcut foarte mult. Și acelea au fost.

Chelnerița. Nu este un lucru ci o persoană. Nu a existat ceva nepotrivit în comportamentul ei însă mie nu mi-a plăcut.

Mâncarea. Am comandat o porție de crap la plită cu cartofi (nu știu de care) cu rozmarin și o porție de penne quatro formaggi.

De la crap ne așteptam la altceva. Mai exact la un pește…în formă de pește. Au venit de fapt 3 bucăți de pește cu mămăliguță și câteva foi de salată care după părerea mea erau cam trecute. Cartofii nu știu cum cu rozmarin păreau preparați în urmă cu ceva ore bune.

Cât privește pastele păreau paste carbonara cu prea puțin sos.

Pentru o porție de paste, un crap la plită, o porție de cartofi cu rozmarin, o bere și un fresh de portocale tariful a fost de 107 RON

Nota mea pentru experiența generală în acest loc este 8.

Dacă aveți recomandari pentru locatii in care se poate manca in Eforie sau in general pe litoral, astept comentariile voastre.

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania