Travel

Turismul in Israel – informatii despre conditiile din aeroporturi si hoteluri

De
pe
20.05.2020

Hello tuturor. Pentru că îmi era dor să particip din nou la conferințe de presă dar și pentru că Israel reprezintă o destinație de interes pentru mine, m-am bucurat să pot participa la prima conferință online organizată de Ministerul Turismului din Israel. Despre turismul în Israel s-a discutat cu Ksenia Kobyakov, Director în Ministerul Turismului din Israel dar și cu Razvan și Andra Pascu de la Travel Communication.

Israel a fost prima țară care a închis granițele pentru străini din cauza COVID-19

In Israel rata de deces ca urmare ca urmare a Coronavirus este printre cele mai mici, cu un număr de sub 20 de cazuri zilnic

Cu un număr de aproximativ 16650 de persoane infectate, procentul de persoane vindecate este de 80% iar al cazurilor grave de 2%.

Turismul în Israel

Ministerul Turismului a luat o serie de decizii pe perioada pandemiei, turiștii reușind să descopere în mod virtual cele mai interesante obiective turistice din țară.

Primăvara este un anotimp în care un mare număr de turiști aleg să viziteze Israelul temperaturile fiind prielnice în acest sens. Un alt motiv este cel al apropierii sărbătorilor pascale. Fiind un loc de pelerinaj pentru credincioși, municipalitatea din Ierusalim împreună cu un start-up israelian au lansat o platforma online cu ajutorul căreia fiecare dintre noi a putut descoperi din fața calculatorului Orașul Sfânt. Ba mai mult, s-au putut depune online mesaje și rugăciuni la Zidul Plângerii. Puteți descoperi și voi locurile acestea interesante AICI . Slujbele din perioada sărbătorilor au fost urmărit de un număr de peste 60.000 de oameni.

Un alt eveniment care mi-a plăcut foarte mult a fost cel de la începutul lunii aprilie. De ziua orașului Tel Aviv a avut loc o petrecere live la care fiecare a participat de la el de-acasă. Aceasta a fost transmisă de pe acoperișul Primăriei din Tel Aviv. DJ-ul Itay Galo a mixat un set de o oră pe fundalul apusului e soare.

Tel Aviv – sursa foto pixabay.com

Turismul în Israel (turismul intern) a fost reluat din 3 mai

Un număr considerabil de zimmer au fost deschise. Zimmer reprezintă o formă unică de cazare rurală, case de mici dimensiuni ce sunt închiriate și care au intrări separate.

Din luna iunie se redeschide Aeroportul Internațional Ben Gurion, oficialii aeroportului au instaurate măsuri de sănătate pentru protejara pasagerilor și personalului.

Măsuri luate în Aeroport

Reguli înainte de decolare

Dacă până în luna martie era necesară o prezentă la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, acum aceasta a crescut la 4 ore;

Pasagerilor li se va verifica temperatura și va fi necesar să poarte mască de protecție;

Procedurile de check-in se vor efectua fie online, fie la chioșcurile dedicate din aeroport. La biroul de check-in se va lăsa doar bagajul de cală;

Reguli de igienizare

Dezinfectarea frecventă a spațiilor des folosite în aeroport;

Suplimentarea echipajului de curățenie, inclusiv utilizarea roboților pentru curățenie;

Soluții de dezinfectare a mâinilor prezente în mai multe zone ale aeroportului;

Măsuri de distanțare socială;

Distanța socială între pasageri va fi de 2 metri;

Au fost pregătite diferite materiale informative și marcaje în aeroport;

Locuri reduse în zonele porților de îmbarcare și în zonele de luat masa;

Blocarea scaunelor prin utilizarea autocolantelor;

Măsuri luate de hoteluri

Așa cum spuneam mai sus, din 3 mai, au fost deschise unitățile de tip zimmer dar și B&B. Treptat se redeschid însă și hotelurile cu mai multe camere, fiind luate o serie de măsuri și impunându-se anume reguli.

Reguli stricte de igienă și curățenie

Suplimentarea personalului de curățenie;

Dezinfectarea camerelor de hotel dar și a spațiilor publice din incintă;

Montarea dispenserelor de gel dezinfectant;

Produse de curățenie și dezinfecție împotriva Covid – 19;

Măsuri de distanțare socială

Formularul de check-in se va completa online;

Cheile sau cartelele de acces sunt dezinfectate și oferite în plicuri;

Panouri de protecție din plexiglas în zona recepției precum și la intrarea în bar/restaurant;

Marcaje la 1.5-2 metri;

Limitarea numărului de persoane ce se află în același timp în spațiile comune ale hotelului

Turiștii vor avea parte de flexibilitate sporită în ceea ce privește rezervările. Anulările vor fi posibile cu până la 48 de ore înainte de check-in, fără penalități. De asemenea, se ia în calcul ca turiștii să fie întâmpinați în camere cu diferite surprize – cremă pentru corp, lavetă pentru ecrane – televizor, laptop, o băutură aperitiv.

De asemenea, la începutul lunii mai au fost deschise în mod treptat și parcurile naționale și rezervațiile naturale. Autoritățile au pus la punct o interfață online aceasta fiind modalitatea în care vizitatorii își pot procura biletele de acces în parcuri. Astfel, datele privind numărul de vizitatori sunt tot timpul disponibile. In primul weekend în care parcurile au fost deschise, un număr de 15.000 de persoane au ales să își petreacă timpul liber în natură. Numărul biletelor achiziționate a fost de aproape 50.000.

Redeschiderea parcurilor s-a realizat ținând cont de următoarele reguli

S-a stabilit un număr maxim de vizitatori pentru fiecare sit, pentru a se asigura distanța fizică necesară

Vizitatorii intră doar pe anumite intervale de timp și poartă brățări colorate aferente acelui interval orar

Travel Communication este oficial agentia de marketing turistic a Israelului in Romania

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania