Diverse Travel

Simfonia Lalelor a ajuns la a 45-a editie

De
pe
23.03.2022

Simfonia Lalelelor are loc in acest an in perioada 15-17 aprilie. Weekendul este cel in care crestinii ortodocsi sarbatoresc Floriile iar catolicii Pastele.

Locatia evenimentului din acest an reprezinta o premiera. Daca locul de desfasurare era centrul orasului si zona pietonala, anul acesta pitestenii dar si vizitatorii se pot bucura de surprizele pregatite de organizatori in parcul „Lunca Argesului”. Aici au fost deja plantati aproximativ 60.000 de bulbi de lalele a caror inflorire se asteapta la mijlocul lunii aprilie.

O alta surpriza urmeaza sa fie si laleaua-vedeta. Poarta denumirea „Tulipa Pitesti” si cu siguranta se va afla in centrul tuturor camerelor de fotogratiat.

Bloom of Hope

Tematica expozitiei din acest an este „Bloom of Hope”. In cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea admira aranjamente florale, plante ornamentale la ghiveci, material dendro-floricol, accesorii decorative, mobilier urban pentru parcuri si gradini precum si produse pentru casa si gradina.

Simfonia Lalelelor, de la 3000 de bulbi la 58000 de bulbi

Povestea evenimentului cunoscut astazi ca „Simfonia Lalelelor” a inceput in urma cu 50 de ani. Anul 1972 a fost cel in care, pentru inceput, au fost plantati 3000 de bulbi de lalele si 100 de bulbi de zambile. 4 ani mai tarziu numarul de bulbi de lalelele ajunsese la 58.000 acestora adaugandu-li-se cateva mii de bulbi de narcise, zambile si crocus.

Mai multe informatii despre istoria evenimentului gasiti aici.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Pitesti si de Consiliul Local Pitesti, prin Salpitflor, SPEP, ADP, Centrul Cultural Pitesti si Filarmonica Pitesti, in parteneriat cu Universitatea din Pitesti – Facultatea de Stiinte, specializarile Horticultura si Biologie – si cu Inspectoratul Scolar Judetean Arges.

In cativa ani am ajuns si eu la acest eveniment. De obicei am folosit fie autobuz ce pleaca din zona Militari dar si curse blablacar. Iar de fiecare data m-am intors acasa cu diferite seminte sau bulbi de flori pentru mine si cei dragi.

Fotografiile sunt realizate de mine

Simfonia Lalelelor, editia din 2018

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania