Podgorie Domeniul Drăgași
O noapte la... Travel

O noapte la…Domeniul Drăgași

De
pe
08.03.2020

Prima țară pe care mi-am dorit în copilărie să o vizitez a fost Egiptul. Urmat curând de Elveția. 2 țări care nu au nimic în comun. Apoi au venit Germania și Suedia.

Primul zbor cu avionul nu l-am avut către niciuna dintre aceste destinații. Ca studentă ERASMUS în anul II-a am ales pentru un semestru Rouen, Franța. Și cu toate că Normandia este cu și despre ploi, despre pomicultura și ovine deseori în lunile petrecute acolo m-am gândit la podgoriile care fac din hexagon producătorul numărul 1 de vinuri din lume. Veri călduroase, viță de vie cât vezi cu ochii și mers pe bicicletă printre locurile de poveste ale Franței. Aproape nu conta faptul că nu consum alcool și nici nu știu să merg pe bicicletă.

Revenind în țară mi-am propus să citesc despre podgoriile cu renume de la noi. Și m-am oprit la Podgoria Drăgășani.

Revino.ro

Podgoria Drăgășani este cea mai veche podgorie din Oltenia. Aceasta se întinde pe o suprafață de 65 km la nord și vest de Drăgășani iar cel mai mare plus pentru a alege acest loc a fost reprezentat de Olt. Oltul este râul meu preferat. Nu știu dacă poți avea un râu preferat însă din timpul claselor I-IV m-a fermecat legenda Oltului și a Mureșului. Iar una dintre locurile mele preferate din țară este Valea Oltului. 

Săptămâni întregi m-am documentat intens. Cum ajung acolo, cu ce mijloace de transport, unde mă pot caza…Pentru o fată singură, timidă, dintr-un oraș de provincie care nici măcar în București nu fusese pe cont propriu, să ajung la Drăgășani părea mai complicat. Până în ziua în care mutată fiind în capitală și lucrând ca agent de turism mi-am zis că primul weekend de relaxare îmi doresc să mi-l petrec la Drăgășani. Și asta am și făcut.

Perioada

Recomand pentru vizitarea zonei intervalul primavăra – toamnă.

Cum ajungi

Marele meu noroc a fost faptul că am ales mașina, nu autobuz sau tren. Noi Am plecat pe ruta București – Pitești – Nicolae Bălcescu – Drăgășani și m-am întors pe Slatina iar distanța este de aproximativ 200 de km.

Unde te cazezi

Postarea de astăzi este, în primul rând despre cazare. Am ales O noapte la Domeniul Drăgași și a fost o alegere excelentă. Din centrul orașului ai de mers 6 km până la locație. După ce ieși pe centura orașului mergi spre stânga și urci pe strada Dealul Olt. Nu este cel mai bun drum dar odată ajuns la destinație ești fermecat. 

Ca și capacitate de cazare, Domeniul Drăgași oferă 5 camere cotate la 5*. De asemenea ai un living ce se poate folosi la comun și o prispă pe toată lungimea casei. O casă tradițional oltenească. 

Camerele sunt luminoase, aerisite, curate iar odată ce le treci pragul ești fermecat de mireasma de lavandă. 

In acel weekend am fost singură cazată astfel că am avut întreaga casă pentru mine. 

Pentru luatul mesei locația este deservită de o a doua clădire, la aproximativ 15 m de locația principală. 

Dincolo de Conac…

Și dincolo de o locație de 5*, exact în fața prispei se întind cele 7 hectare. 7 hectare de viță de vie atent îngrijită pentru a da vinul de cea mai bună calitate. Mărginite undeva, departe de Olt. Oltul care nu părea nici pe departe un râu aprig cum se spune în popor, asemenea locuitorilor Olteniei. Oltul care era acolo, departe, calm în lumina soarelui.

Profitând de faptul că sunt singurul oaspete, am trăit ca și cum întregul domeniul este al meu. Am alergat printre vița de vie, am țipat, am râs, am ascultat muzică, m-am schimbat în 100 de haine pentru a face poze, m-am învârtit și m-am simțit cea mai norocoasă din lume. Am avut parte de cele mai frumoase momente.

Seara, obosită, după ce dimineața plecasem din București pe o ploaie torențială, după toată agitația și plimbarea prin Drăgășani dar și pe dealurile ce-l înconjoară, am mers în holul conacului de unde, dintr-o ladă de zeste oltenească am luat un pled și am ieșit pe prispă. Deși era întuneric știam că în fața mea, pe suprafețe mari, în întuneric este vița de vie. Iar la km distanta, acolo, în depărtare, în lumina Lunii, Oltul își continuă drumul spre sud. A fost un moment foarte emoționant.

Micul dejun este inclus în preț și este extrem de variat. De la preparate tradiționale – precum pâinea făcută în casă și acoperită cu un șervet lucrat manual, la zacuscă ori brânzeturi produse în Oltenia precum cea de Horezu, până la piept de rață marinat ori pastă de avocado  Am avut de asemenea de ales dintre mai multe tipuri de ceaiuri, cafea și dulcețuri precum și clătite făcute pe loc pentru noi. 

Peisajul din zona de lua masa este de asemenea superb, geamul având vedere spre vie și Olt.

Tariful la Domeniul Drăgași pentru o noapte de cazare cu mic dejun, tarif actualizat pentru anul 2020 este de 415 ron

Pentru mine a fost locul în care m-am simțit cea mai fericită. Este o locație minunată iar peisajul este de poveste. 

O noapte la Domeniul Drăgași este primul articol dintr-o serie în care recomand unități de cazare din România în care vă puteți petrece un weekend de poveste.

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania