Diverse

Noutati din Israel

De
pe
05.04.2021

Israelul se pregateste sa intampine turistii cu investitii in infrastructura si obiective turistice renovate. Locurile Sfinte ale Ierusalimului se redeschid treptat

Cu granitele inchise calatoriilor internationale ca urmare a pandemiei, Israelul si-a petrecut ultimul an imbunatatindu-si infrastructura, gata sa-i intampine pe turisti in cel mai bun mod posibil de indata ce restrictiile vor fi ridicate. Primul test al tuturor investitiilor facute de autoritatile de la Ierusalim a fost chiar perioada Pastelui Catolic, sarbatorit fara carantina, dar cu respectarea unor minime masuri de distantare sociala.

Sursa foto – Travelcommunication

Cum a aratat Pastele Catolic sarbatorit intr-o semi-normalitate?

Crestinii Catolici din Tara Sfanta au sarbatorit in acest an Pastele si Vinerea Mare intr-o cu totul alta atmosfera decat anul trecut. Anul trecut, Ierusalimul se afla sub lockdown strict iar ritualurile sacre din perioada Pastelui au fost realizate de grupuri mici de preoti, adesea in spatele usilor inchise. Desi au lipsit in continuare pelerinajele de masa care aveau loc de obicei in Saptamana Mare inainte de Paste, anul acesta locurile religioase din Ierusalim au fost deschise unui numar limitat de credinciosi.

Mai mult, Biserica Sfantului Mormant, construita pe locul unde crestinii cred ca Iisus a fost rastignit, a murit si a inviat din morti, a fost deschisa vizitatorilor. Dupa slujba de rugaciune de dimineata, a fost refacut partial traseul lui Iisus de-a lungul Via Dolorosa.

„Siturile religioase se vor redeschide complet, dar cu prudenta si treptat”, a declarat Wadie Abunassar, consilier al conducatorilor de biserici din Tara Sfanta. „In anii obisnuiti, indemnam oamenii sa iasa. Anul trecut le-am spus oamenilor sa ramana acasa … Anul acesta am fost cumva tacuti si am indemnat la prudenta”.

Alte investitii realizate in vederea redeschiderii turistice

Renovarea Turnului lui David

Turnul lui David este doar unul dintre numeroasele situri de interes care au fost renovate si modernizate in absenta turistilor. Complexul este supus unui proiect de reinnoire si conservare de milioane de dolari si va fi pentru prima data cand acest simbol al Ierusalimului va fi supus unui tratament masiv de conservare. Vechea cetate, construita pentru a apara orasul, va deveni pentru prima data accesibila cu lifturi si rampe.

Accesibilitatea orasului vechi

Orasul vechi al Ierusalimului si-a continuat proiectul de a face orasul mai accesibil tuturor. Pentru prima data in istorie, cararile inguste si aleile pitoresti ale Ierusalimului au suferit o transformare pentru a le face accesibile utilizatorilor de scaune cu rotile, carucioarelor si vehiculelor speciale de urgenta.

Noi deschideri de hoteluri

Exista o serie de noi hoteluri gata sa-i intampine pe turisti, inclusiv hotelul Six Senses Shaharut care se va deschide oficial in Valea Arava din desertul Negev. Acest hotel rafinat ofera 58 de suite si vile luxoase, cu vederi superbe asupra desertului. Pentru calatorii din oras, Soho House urmeaza sa se deschida in Tel Aviv in primavara anului 2021 in cartierul istoric Jaffa. Cu 24 de camere, terasa si piscina in aer liber, turistii se pot bucura de o mica experienta de tip boutique dintr-un lant renumit de hoteluri cu locatii din intreaga lume.

Ksenia Kobyakov, Director pentru Dezvoltarea de Noi Piete in cadrul Ministerului Turismului din Israel, a declarat: „Ca toate tarile din intreaga lume, neputinta de a primi turisti in frumoasa noastra tara a fost un aspect provocator al pandemiei. Cu toate acestea, am folosit acest timp pentru a profita de perioada mai linistita pentru a pune in miscare planuri care vor imbunatati „experienta Israelului” pentru turisti.

Toate aceste lucruri se intampla in contextul redeschiderii turismului intern, in conformitate cu restrictiile si deciziile autoritatilor nationale. Intrarea in hoteluri, evenimente culturale si sportive, sali de sport si studiouri, piscine si lacasuri de cult este permisa numai detinatorilor de ecusoane verzi. Cei eligibili pentru ecusonul verde, eliberat de Ministerul Sanatatii, sunt fie la cel putin o saptamana de la rapel, fie au facut boala. Ecusonul verde, cu codul sau QR unic, trebuie prezentat fie in format digital, fie tiparit, impreuna cu cartea de identitate a detinatorului, la intrarea in aceste unitati.

Sursa text: comunicat de presa TravelCommunication

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania