Hotel Fortuna
Travel

Hotel Fortuna – Alegerea mea pentru un weekend la mare

De
pe
28.06.2020

Pentru că surorii mele îi place foarte mult să meargă la mare, încă din primăvară am început să căutăm un loc pentru un weekend la mare. Noi aveam deja un avans de câteva sute de lei la cei de la Litoralul Românesc pe care eram sigură că l-am pierdut astfel că, la începutul lui iunie am început să sun la diferite locații pentru a verifica disponibilitatea și prețurile pentru iulie, atunci când plănuiam să mergem să ne bronzăm.

Dar ce să vezi? Gândindu-mă totuși să iau legătura cu cei de la agenție am aflat că pot folosi acel avans timp de un an de zile la orice hotel care are contract cu ei. Cu cei de la Litoralul Românesc am colaborat foarte bine și în trecut prin intermediul jobului prețurile lor fiind foarte bune.

Astfel am găsit Oferta Weekend Eforie Nord de la Hotel Fortuna. Hotel Fortuna este un hotel de 3* din Eforie Nord.

Orele de check-in și check-out

In ofertă era notat faptul că există posibilitatea de early check-in, late check-out. Eu nu am citit. Așa se face că, la ora 6.25 trenul pleca din Gara de Nord iar noi ne întrebam dacă o să ne fie ok cu bagajele pe plajă. Totuși am fost inspirată să verific printr-un email dat hotelului posibilitatea de early check-in. Așa am aflat că putem ajunge începând cu ora 9. Cât privește check-out-ul am plecat la ora 14.

Distanțele

Pentru că una dintre cele mai importante distanțe este cea până pe plajă, o să vă spun că este ceva drum de parcurs de la hotel. Așadar, în cazul în care vă doriți un hotel situat aproape de plajă, nu îl recomand pe acesta. Distanța până la plajă o parcurgeți în 10-15 minute iar hotelul este situat într-o zonă liniștită.

Un mare plus mi s-a părut însă distanța până la cel mai apropiat supermarket. Este vorba despre LIDL. Acesta este supermarketul meu preferat. Fie că vorbim de prețurile mai mici, fie de game de produse care nu se găsesc în alte magazine ori de ofertele avute de ei lunea, joia și sâmbăta, pentru mine LIDL este un magazin foarte des vizitat (ce-i drept în zona din București unde stau, pe o distanță de 1km sunt 3 magazine Lidl:) ) Așadar până la Lidl nu ai de mers mai mult de 5 minute. De acolo am luat noi sucul pentru plajă, 1 kg de cireșe imense și delicioase (9 lei kg) și mixuri de nuci.

Iar dacă nu ai mașină, așa cum a fost cazul nostru și alegi să iei trenul spre mare, până la gară pot spune că faci în jur de 15 minute – 20 poate în funcție de cât bagaj cari după tine. In orice caz, ajungi repede.

Hotel Fortuna
Hotel Fortuna

Recepția & Camera la Hotel Fortuna

La recepție totul a fost foarte ok. Indiferent de doamnele întâlnite acolo acestea au fost foarte drăguțe și au zâmbit tot timpul dorind să ne vină cât mai mult în ajutor.

Noi am primit camera numărul 125 situată la etajul 1 cu vedere spre curte. La început nu m-am bucurat foarte mult, plecând de acasă cu ideea de cu cât mai sus cu atât mai bine. A fost însă foarte ok camera alocată. Deși nu specificasem faptul că ne-am dori o cameră cu 2 paturi de o persoană, chiar așa am nimerit ceea ce a fost perfect. Baia are cabină de duș – din ce am citit camerele cu vedere spre intrarea în hotel nu au cabină însă atâta timp cât nu am verificat personal nu pot să confirm. Baia este echipată cu recipiente pentru gel de duș – unul la duș, unul la chiuvetă, un dulap destul de încăpător, raft, oglindă și prosoape impecabile – albe. Unul mare și unul mediu pentru fiecare persoană.

In cameră există un fel de cuier care în același timp are și vreo 2-3 locuri pentru bagaj, dulapul propriu-zis, frigider micuț inclusiv având congelator.

Televizorul este cu ecran plat și cred că sunt în jur de 40 de posturi TV. Eu m-am uitat la televizor cam 2 ore duminica dimineață. Incepuse o furtună – cod portocaliu – iar în acel timp am jucat cărți și am pornit televizorul. Mai ales când merg la mare nu consider că este neapărat necesar televizorul. Eu sunt genul de persoană care stă pe plajă de la ora 8 la ora 17-18.

In cameră mai este o masă-birou cu oglindă iar la fiecare dintre marginile patului câte o noptieră și veioză.

De asemenea există și 2 fotolii și o măsuță mai mică. Dar și aer condiționat în cameră pe care noi nu l-am folosit. De asemenea nu am folosit nici internetul wireless chiar dacă el există.

Pe balcon (majoritatea camerelor dacă nu chiar toate au și balcon) ai o măsuță cu 2 scaune și uscătorul de rufe. Mi-a plăcut existența acestuia.

Camera Hotel Fortuna
Camera Hotel Fortuna

Ce am citit eu despre Hotel Fortuna – lucruri negative

Imediat după ce am luat decizia să rezerv la Hotel Fortuna am zis să citesc și reviewurile de pe internet. Așadar ceea am citit versus de ceea ce am găsit ar suna în următorul fel.

Lumea era nemulțumită de micul dejun care este sărac. In prima zi i-am spus surorii mele că n-aș vrea să coborâm de la 7 la masă ca să zică lumea cine știe ce. Așa ca am coborât la 7.20 iar lume era o grămadă. La fel și produsele de la micul dejun. Brânză, cașcaval, iaurt cu fructe, 2-3 tipuri de salam, șuncă de Praga, măsline (2-3 feluri) bulete din cartofi, ou, omletă, cârnăciori, bacon, nuggets de pui, hotdog, roșii, castraveți, sfeclă. Pe parte de panificație cereale, vreo 3-4 tipuri de chifle (cu seminte, fără semințe, cu făină integrală etc), croissant. De asemenea au avut și prăjituri: ruladă, mini ecler, mini amandină, Madeleines și sucuri.

Lumea era nemulțumită de toaletă. Nu puțini scriau că sunt toalete murdare și vechi/sparte. După părerea mea era o toaletă ca oricare alta.

Lumea era nemulțumită de curent. Erau multe comentarii în care scria că dacă vrei să te uiți la televizor sau să îți încarci telefonul trebuie să scoți frigiderul din priză pentru că sare siguranța. Cum am urcat spre seară în cameră, am zis să intru în baie. Surpriză. Nu era lumină. După care am zis să îmi incarc telefonul. Nu era curent. Buun, am făcut baie pe întuneric, am coborât la recepție să anunț și de acolo am plecat spre Lidl. 10 minute mai târziu mă sună din cameră, sora mea. Ceea ce noi nu știam era că odată întrate în cameră trebuie să punem cartela de acces într-un spațiu special și astfel funcționau și prizele și lumina. Ulterior nu am mai avut nicio problemă cu siguranțele arse.

Curtea locației

Hotel Fortuna din Eforie este un hotel foarte apreciat de cei care au copii din ce am citit. Aici ai acces la multe jocuri și activități pentru copii. Din ce am văzut există un cort mare în care au loc diferite activități și jocuri cu și pentru copii.

Apoi, există în exterior masă de tenis, trambulină, tobogane și leagăne și căsuțe de poveste.

In spatele hotelului sunt amplasate diferite jucării precum iepurași, ciupercuțe, pomișori din care sar picături de apă spre bucuria copiilor.

Pentru cei mari există o masă de biliard dar și diferite mese și scaune ce au un design foarte interesant.

Curtea are și un jacuzzi suficient de mare în nuanțe de verde și piscina ambele cu o apă foarte curată. Jacuzzi-ul cu apă caldă iar piscina cu apă rece deși probabil este puțin încălzită înainte sau este încălzită de razele soarelui. Ceea ce pot spune însă este că era mai caldă decât apa mării. De jur împrejurul piscinei există șezlonguri, mese și umbrele dar și câteva dușuri. Piscina are o adâncime începând cu 1.45 m ceea ce pentru cei 1.60 m ai mei a fost puțin cam mult însă m-am bălăcit puțin totuși.

Sauna din păcate nu am putut să o folosim din cauza condițiilor actuale.

Piscina Hotel Fortuna
Piscina Hotel Fortuna
Jacuzzi Hotel Fortuna
Jacuzzi Hotel Fortuna
Loc joaca Hotel Fortuna
Loc joaca Hotel Fortuna

Așadar Hotel Fortuna mi s-a părut o locație frumoasă și curată. Fie că ai copii sau vrei să te simți bine în zona de litoral, este o alegere foarte bună. Raportul calitate preț este unul excelent. Noi pentru 2 nopți de cazare la mijloc de iunie am achitat 350 ron cameră dublă cu mic dejun inclus.

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania