Hotel Dada Termal – impresii
Articolul de astăzi este de fapt o recenzie despre o locație în care am fost la începutul anului trecut. Se numește Hotel Dada Termal din Căciulata și este o locație pe care o recomand cu drag.
Dacă îmi doresc în mod deosebit să vizitez o țară din Europa, aceea este Islanda. Mă identific cu ea. Este mai specială, este o țară „ruptă” de restul continentului. Și este ca mine, are contrarii. Are ghețari și temperaturi mai scăzute. Așa cum are vulcani și ape geotermale. Islanda are perioade în care soarele nu apune. Și perioade în care nu răsare.
Cum am descoperit hotelul Dada Termal și ce m-a atras?
Hotelul l-am descoperit prin promovarea Carminei Nițescu de la TurismMarket. Apoi au fost o serie de lucruri ce m-au încântat.
Ușurința de a ajunge. Nu este situat la un capăt de țară. Este relativ aproape de București – la 200 km. Drumul este bun iar dacă nu ai mașină, există autobuze ce te duc într-acolo. Dacă nici autobuzul nu este o variantă pe placul tău, găsești curse pe blablacar zilnic.
Localizarea. Nu numai că poți ajunge ușor. Hotelul Dada Termal este situat în regiunea mea preferată – Valea Oltului. Pentru mine Oltul este râul cel mai spectaculos.
Hotelul Dada Termal este un hotel nou. Intr-adevăr există și alte hoteluri în zonă însă exteriorul cel puțin lasă de dorit. Construcții din acelea de pe vremea comuniștilor care te duc cu gândul la camere prin care au trecut zeci și sute de mii de oameni. Poate nu este așa însă cât timp am locuit în Sibiu și străbăteam zona îmi doream să fotografiez OLTUL de la ultimul etaj al hotelurilor respective. Dar nu mă încânta să și rămân peste noapte.
Piscina. Revenind la povestea cu Islanda. Să fie iarnă, zăpadă în jurul tău iar tu să te relaxezi în aer liber într-o piscină cu apă geotermală…ce să îți dorești mai mult? Să fie duminică dimineață iar tu să te afli cu gândurile tale acolo admirând munții înzăpeziți. Să fie noapte, să simți căldura apei în timp ce urmărești stelele căzătoare pentru a-ți pune dorințe…
Prețul. Dacă îmi amintesc bine am plătit mai puțin decât tariful pentru o noapte la hotelurile cu 2 paragrafe mai sus menționate.
Prețurile
Eu am fost cu un grup de prieteni. Am luat 2 camere duble cu balcon iar tariful a fost de 220 ron/camera (2 persoane)/noapte. Tarifele pentru anul 2020 nu le au afișate însă vă puteți face o impresie verificându-le pe cele de anul trecut. Le găsiți aici.
Acest hotel nu are servicii de masă. Așadar prețul este pentru chirie și accesul la piscină/saună. Masa se poate lua în localitate. Noi am luat masa la Complex Turistic Casa Românească ce se află la aproximativ 5 minute distanță. De asemenea, puteți să luați să aveți mâncare la voi. Hotelul oferă posibilitatea de a folosi bucătăria și spațiul de luat masa de care dispune.
Masaj. Contracost puteți să vă bucurați și de un masaj. Prețul era la acel moment de 40 RON pentru 30 de minute sau 60 RON pentru 50 de minute. Deși programarea se face în prealabil, noi am fost norocoși. Ne-am putut programa pe câteva locuri rămase libere. Doamna care masează este foarte simpatică și povestește foarte multe lucruri interesante.
Ce mi-a plăcut
Apa are probabil în jur de 1.30 m adâncime și o temperatură de aproximativ 37 grade. Așadar nu mă acoperă cu totul la cei 1.62 avuți.
In partea de interior a piscinei există și o zonă cu șezlonguri și hamace în care vă puteți relaxa.
Foarte util mi s-a părut ca patul dublu să aibă 2 pilote de o persoană. Este un lucru pe care îl apreciez atunci când mă cazez într-un hotel.
Mi-au plăcut draperiile și baia. Dacă nu mă înșel draperiile sunt turcoaz. Sau…o culoare ce știu că mi-a plăcut. 🙂 Nu rețin foarte bine.
Balconul a fost un alt plus. Deși este micuț, este un loc perfect pentru a bea un fresh sau o cafea. Dacă mai este și iarnă dar o zi cu soare nici nu îți dai seama cum trece timpul.
Iar Oltul… Pentru mine Oltul este frumusețe și relaxare. Este tinerețe și îmi amintește că orice lucru îmi doresc vreodată…îl îndeplinesc. Oltul este despre oameni pe care mi-am dorit să îi cunosc și de la care am învațat mult. Oltul este despre libertate și free love. Oltul este despre romantism, fericire și emoție.