Travel

Ganduri pentru 2021

De
pe
31.12.2020

M-am gândit astăzi, în ultima zi a anului, cum a fost 2020 pentru mine. Și a fost minunat. Unul dintre cei mai buni ani. Am învățat, am urmat diferite cursuri, am cunoscut oameni noi în acest an și despre absolut niciunul nu pot spune că mi-a displăcut (tocmai eu care găsesc nod în papură). Am avut cel mai liber an de când lucrez. Am fost foarte fericită.

Așadar, ferită de probleme de sănătate, cu oameni dragi sănătoși și oameni noi pe care i-am cunoscut, pot spune că 2020 a fost un an de nota 10 pentru mine. Din păcate nu la fel a fost și pentru cei din jur și pentru lume în totalitatea ei.

Ce îmi doresc în 2021? Să îmi aducă și mai multe lucruri bune decât 2020. 🙂

In 2021 îmi doresc să fiu mai bună decât în 2020.

In 2021 îmi doresc să învăț mai mult.

In 2021 îmi doresc să fiu fericită.

In 2021 îmi doresc să nu visez la diverse lucruri și…cam atât. In 2021 îmi doresc ca pentru fiecare lucru la care visez să reușesc să îl fac să devină realitate.

In 2021 îmi doresc să ajung în câteva locuri. Fie unele pe care le-am mai vizitat, fie unele pe care abia aștept să le descopăr.

Oradea

Mi-a plăcut foarte mult Oradea anul acesta când am ajuns acolo. Am plecat crezând că văd eu ce și cum o să fie. Și am cunoscut-o pe Mari și prietenele ei. Ne-am plimbat, am povestit, ne-am distrat. A fost un septembrie minunat. Și este un loc în care m-aș muta pentru mai mult timp. Cu ele aș merge și în Ungaria într-o plimbare la miezul nopții 🙂

Timișoara

M-aș întoarce la Timișoara pentru a-mi aminti de prima experiență trăită acolo. Am ajuns acum 7 ani singură, cu un tren de noapte, fără să am bilet cu loc. Eram tânără, frumoasă, visătoare. Eram liberă și fericită. A fost o experiență specială. Totul a fost diferit față de ceea ce cunoscusem acasă. Acolo m-am simțit centrul universului:)

Sibiu

Nimic nu se compară pentru mine cu bunătatea pe care mi-o dă Sibiul. Da, poate un oraș nu te face mai bun. Poate așa ești tu de fapt dar trebuie să te afli în locul potrivit pentru a te comporta 100% așa cum ești. Pentru mine Sibiul rămâne orașul preferat din România. Și cu siguranța trebuie să ajung acolo de 2 ori. Motivul 1 este Târgoviște-Brașov-Sibiu. Motivul 2 este București-Pitești-Ramnicu Vâlcea-Sibiu. Sibiu este un acasă din povești. Cu toate că am locuit pentru o perioadă scurtă simt că m-am născut să vizitez an de an acel oraș. Și dacă an de an am ales să parcurg traseul de pe Valea Oltului în drum spre Sibiu, un magician al cuvintelor mi-a spus în 2020 că cel mai frumos loc din care poți fotografia Oltul este Țara Făgărașului. Și a văzut atâtea locuri la viața lui acea persoană încât trebuie să văd și eu dacă e așa sau nu

Vâlcea

Vâlcea este în top 5 județe preferate. Și îmi place nordul județului. Și sudul. Nordul pentru stațiunile ce oferă posibilități felurite de cazare și piscine ori parcuri acvatice cu apă geotermală. In urmă cu 2 ani mi-am petrecut un wekeend la un astfel de hotel ce deținea piscină exterioră cu apă geotermală. A fost o experiență memorabilă. Sudul pentru podgorii. Și, atât nordul cât și sudul pentru râul meu preferat. Oltul 🙂

Ștefănești

Piteștiul nu este unul dintre orașele mele preferate. De Ștefănești în schimb mă leagă niște amintiri frumoase. In 2020 mi-am dorit să reajung la Ștefănești, la conacul Brătienilor – Fila Florica însă am amânat până am ajuns în 2021 🙂 Așadar sper să reajung în 2021.

De asemenea îmi doresc să ajung la Marcea. Pe cei de la Marcea îi asociez cu Liviu Rebreanu și cu 413. In 1930 Liviu Rebreanu și-a cumpărat o casă și o podgorie la Ștefănești aproape de locul în care astăzi se află Podgoria Marcea. Așa cum mare parte din cărțile scrise le-a dedicat soției lui, Fanny Rebreanu, Liviu a folosit numele ei pentru a numi și vinul făcut din strugurii de pe podgoria de la Ștefănești-Valea Marea. Cei de la Marcea i-au preluat, 70 de ani mai târziu conceptul și au ales ca gama de vârf a vinurilor lor să poarte același nume – Truda Fanny.

In ceea ce privește gama 413, acesta nu este un număr ales la întâmplare. Reprezintă chiar altitudinea la care se află podgoria din ai căror struguri este produs vinul. 413 m altitudine 🙂

Europa

In 2021 îmi doresc și minim un zbor în afara țării. Belgia, Olanda (am fost de 4 ori și aș alege și a 44-a oară această țară), Cehia, Italia (mi-a plăcut foarte mult Florența atunci când am mers acolo), Franța, Elveția.

VOI? CE VĂ DORIȚI DE LA 2021?

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania