coronavirus
Travel

Cum va schimba Coronavirusul turismul românesc?

De
pe
13.03.2020

Conform unui studiu al Travelminit, inclusiv turismul românesc este afectat de Coronavirus. 86% dintre hotelieri consideră că virusul constituie o amenințare reală asta și după ce, în ultima săptămână au existat mai multe cereri de anulări. Afectate sunt în principal hotelurile din marile orașe în care deja există cazuri de Coronavirus.

Cea mai drastică scădere a sejururilor se înregistrează pentru perioada sărbătorilor de Paște. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, hotelierii români înregistrează scăderi de aproape 77%. Și pentru sejurul de de 1 mai cererile sunt în scădere. Conform aceluiași studiu turiștii sunt optimiști în ceea ce privește sejururile din vară. Anulările au fost în mare majoritate din partea turiștilor români (79.1%).

Ce Urmează – Coronavirus vs Turism

Inainte de răspândirea virusului 90% dintre repondenți intenționau să călătorească (intern sau extern) In prezent mai puțin de jumătate își mai doresc să călătorească.

41.3% dintre repondenți ar alege doar călătoriile pe teritoriul României

36.6% nu mai au intenția de a călători

20.5% ar face deplasări atât în România cât și în străinătate.

Procentele în ceea ce privește locul de destinație al rezervărilor anulate sunt următoarele

55.2% dintre vacanțele anulate sunt în străinătate,

36.1% pe teritoriul României,

8.7% dintre cazuri rezervările anulate erau atât în țară, cât și externe.

Studiul a fost realizat pe un număr de 2700 de persoane în perioada 10-12 martie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere. Pe Travelminit.ro găsiți 4000 de proprietăți din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania