Travel

Cazare la cort de lux – 5 recomandări de locații din Romania

De
pe
31.05.2020

Trebuie să recunosc, nu am dormit niciodată într-un cort. Pe când aveam 4 ani tata a adus un cort galben împrumutat de la unul dintre elevii lui și l-a montat în curte. Am intrat curioasă în plină după amiază de vară, am realizat că era prea cald și-am ieșit. A fost singura dată când am testat astfel de loc de dormit.

Până pe la 23 de ani nu m-a mai interesat ideea de a dormi într-un cort. Cortul a revenit în mintea mea atunci când am început să visez la plaje pustii. Unde toată plaja să fie a mea și marea la fel. Fără construcții, fără locuri de cazare, fără magazine. Eu, nisipul, marea, soarele și cortul. Acum 10 ani chiar mai erau plaje aproape pustii în România.

Pe cât de mult îmi doream să văd CUM E să ai cazare la cort, pe atât de mult știam că nu este ceva care mi se potrivește. Sunt persoane care spun că nu sunt atât de săraci încât să stea la cort. Nu sunt de acord. Știu persoane cu venituri medii-superioare sau chiar superioare care merg cu cortul. Cred că trebuie să fii genul cortului ca să te simți bine.

Avantaje și dezavantaje

Nu știu să montez un cort – acesta nu este neapărat un dezavantaj. Am văzut la Ramona de la InSandale cum ea montează în 60 sau 90 de secunde, singură, un cort. Deci în principiu poate pentru mine e nevoie de 600 de secunde să îl montez însă m-aș descurca.

Nu am permis de conducere și îmi place să călătoresc singură. Așadar indiferent unde aș dori să merg cu cortul mi-ar fi dificil să îl car în spate pe tren sau autobuz.

Confortul. Nu e neapărat important să mă cazez în locuri foarte scumpe. Am dormit și în hosteluri, am dormit și în cabane unde tariful pe noapte era 30 de ron. Deci nu erau condiții extraordinare. Dar aveam un pat comod.

Prețul. Să investești într-un cort de calitate te ajută cu siguranță, în timp, să economisești sume considerabile.

Cât privește avantajul principal, asociez cortul cu tinerețea și libertatea. Iar young and free cum spune englezul este tot ce avem nevoie uneori indiferent de vârsta pe care o avem și de responsabilitatea mare pe care o avem la job.

Apropos, la Decathlon am văzut weekendul trecut vreo 10 modele de cort expuse. Cu prețuri începând cu 129 ron așadar nu strică să verificați ofertele lor în cazul în care vă interesează acest gen de achiziție.

Cazare la cort…de lux

Pentru astăzi am strâns o listă de locuri de cazare la cort, locații care oferă mult mai mult confort decât un cort obișnuit.

Glampingul este un concept nou de campare în Romania, foarte iubit de turistii care vor sa stea la cort, dar sa aiba si conditii bune. Glamping este prescurtarea de la „glamorous camping”.

Prima locație descoperită de mine, în urmă cu 4 ani a fost…

Ursa Mica Glamping Resort

Situată la granița județelor Argeș și Brașov, locația este situată în regiunea Rucăr-Bran.

Capacitatea maximă de cazare este de 48 de persoane. Corturile sunt impermeabile și oferă o vedere spre panorama spectaculoasă a zonei. Fiecare cort este echipat cu tot confortul de care vei avea nevoie și maximul pe care natura îl permite. Un cort are 3m înălțime și este amplasat pe o platformă din lemn, astfel încât nu există contact direct cu solul. Pe această mică terasă poți sta la soare sau îți poți savura cafeaua. Înauntru, aerul circulă mulțumită bumbacului special din care este construit cortul. Cele câteva piese esențiale de mobilă completează experiența de glamping. Fiecare pat e încăpător, iar mica sobă ca pe vremea bunicii îți va asigura un somn liniștit. În fiecare cort sunt sobe și paturi cu saltea premium (spumă poliuretanică), și lenjerie de pat din satin cu bumbac. Prosoapele și halatele sunt incluse.

Pentru rezervări și informații suplimentare puteți vizita pagina celor de la Ursa Mica Glamping Resort aici

Sursă foto pagina locației

Dragonfly Gardens Urban Glamping

Dragonfly este ultima locație de tip glamping pe care am descoperit-o. A fost inaugurată de curând și este prima locație urbană de acest fel.

Dragonfly Gardens Urban Glamping este situat în Brașov și oferă o grădină, o terasă și cazare cu un patio și WiFi gratuit.

Bucurându-se de vedere la grădină, unitățile includ o zonă de relaxare, o mașină de spălat, o bucătărie utilată complet cu un frigider, precum și o baie privată cu uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Pentru un plus de confort, proprietatea poate furniza prosoape și lenjerie de pat la un cost suplimentar.

Tarifele și disponibilitatea le puteți găsi pe booking.com

Sursă foto booking.com

Nomadia Glamping Retreat

Am descoperit acest loc de cazare căutând locații în Tuzla. Așadar locația se află pe litoral, chiar dacă într-o zonă mai puțin accesibilă sau vizitată de turiștii în căutarea distracției din cluburi.

Locația oferă 6 corturi de lux în care te poți caza, un cort de living, o terasă de relaxare la comun și un spațiu de luat masa. Fiecare cort este așezat pe un ponton de lemn iar pentru intimitate distanța dintre ele este mare.

Glampingul dispune de următoarele facilități: băi, dușuri, două zone de lounge și zonă pentru servirea mesei, terasă individuală pentru fiecare cort.
Capacitate glampingului este de 12 persoane.

Pentru detalii despre disponibilitate și tarife este necesar să verificați online cu cei de la locație. Pagina lor de facebook este AICI

Sursă foto pagina de Facebook a locației

Sunrise Glamping Retreat

Aceasta este a doua cazare la cort din judetul Argeș. Locația se află în Galeşu şi oferă acces gratuit la internet WiFi. Oaspeţii au la dispoziţie un bar, o grădină şi o zonă de plajă privată.

Sunrise Glamping Retreat pune la dispoziţie o terasă.

Pentru disponibilitate și prețuri recomand booking.com

Sursă foto: booking.com

Green Camp

Green Camp este situat în nordul județului Buzău, în Vadu Oii, zona Nehoiu. Fiecare cort are o terasă proprie mobilată cu șezlonguri și masă de terasă. Locația are o capacitate de 40 de persoane, existând 12 corturi de 2 persoane și 4 corturi de 4 persoane. Tot la Green Camp există și un restaurant și bar. Cina trebuie rezervată odată cu rezervarea cortului.

Detalii despre disponilitate și tarife puteți găsi pe site-ul lor AICI

Sursă foto pagina de facebook a locației
ETICHETE
ARTICOLE RELATIONATE

Lasa un comentariu

ANA ULMANU
Romania