Seriale preferate – recomandarile mele pentru aceasta perioada
Pentru că traversăm o perioadă în care stăm în casă, am decis să vă povestesc despre câteva seriale preferate. Fie că le puteți găsi pe Netflix sau pe alte site-uri, cu siguranță acestea sunt foarte ușor de găsit. Iar ideea acestei postări mi-a venit atunci când cineva mi-a cerut recomandări în acest sens. Nu pot spune că este vorba despre un top. Totuși în ordinea în care îmi vin în minte, vin către voi cu următoarele nume.
Seriale preferate – Fantasy
- Da Vinci’s Demons – Serialul îl prezintă de Leonardo da Vinci în perioada de tinerețe. Este un pictor, un inventator, un inginer, un om de cultură plecat în căutarea răspunsului – Ce s-a întâmplat cu mama mea după dispariția ei? In serial apar și Familia de Medici, Papa din acea perioadă, Amerigo Vespucci și Nicollo Machiavelli ba chiar și Vlad Țepeș în câteva episoade.
- Once Upon a Time. Serialul spune povestea petrecută după ce cartea de povești se termină. După ce Albă ca Zăpada se căsătorește cu prințul aflăm că au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Serialul ne spune însă mai multe. Despre Emma, fiica lor. Despre Henri, nepotul lor. Iar multele sezoane ne aduc pe ecrane și alte personaje – Scufița Roșie, Cenușăreasa, Frumoasa și Bestia, Elsa și Anna, Peter Pann. Dar și cum tuturor personajelor le-a fost furat finalul fericit.
- Grimm. Ofițerul de poliție din zilele noastre are ca rude îndepărtate familia fraților Grimm din Germania. Totul se schimbă însă atunci când oamenii obișnuiți se transformă pentru câteva momente în monștri. Nick a moștenit puterea de a vedea creaturi supernaturale și fiind un „Grimm” responsabilitatea sa este să mențină echilibrul între omenire si creaturile mitologice.
- Magicienii. Câțiva tineri sunt recrutați de o școală secretă. Aceștia realizează că magia despre care doar citiseră sau auziseră până atunci este reală, ba mai mult, el știu să o folosească. La școală sunt învățați despre acest lucru dar și faptul că dincolo de faptul că magia poate aduce lucruri bune și frumoase, aceasta poate să fie foarte periculoasă.
- Lucifer. Sătul de viața plictisitoare din iad, Lucifer vine pe pământ și nu oriunde, ci în Los Angeles. Prin abilitățile sale telepatice aduce la suprafață cele mai profunde dorințe sau gânduri ale oamenilor. Pe lângă plăcerile care îi sunt asociate lui descoperim însă și că poate iubi și avea sentimente pozitive și că poate face lucruri bune pedepsindu-i pe răufăcători.
Seriale preferate – Comedii
- The Big Bang Theory. Serialul spune povestea a 2 fizicieni (alături de ceilalți 2 prieteni ai lor), colegi de apartament dar și a vecinei lor, fata sexy dar cam prostuță – Penny. Deși făcând parte din lumi diferite, ei ajung să se împrietenească și să își petreacă timp împreună.
- A treia planetă de la Soare. Serialul este cel mai vechi dintre cele recomandate, fiind difuzat la televizor în copilăria mea. Deși pe parcurs cu unele glume care nu sunt chiar genul meu, este un serial care mi-a plăcut.
Seriale preferate – Intunecate
- You. Este un serial care mi-a plăcut deși povestindu-l mai multor prietene, acestea au spus că li se pare o prostie. Se părea că modul în care l-am prezentat eu nu a fost cel mai bun, ulterior spunând și ele că este un serial ok. El este un librar chipeș, ea o asistentă universitară. Când aceasta este salvată de la un accident mortal de el, se leagă o frumoasă poveste de dragoste. Ceea ce ea nu știe este însă faptul că era urmărită de el, de Joe, acesta fiind gata de orice pentru a rămâne împreună.
- Dark. Dark este despre TIMP. Dark urmărește viețile a patru familii din orașul german Winden. După dispariția mai multor copii, locuitorii realizează că și în urmă cu exact 33 de ani se întâmplase același lucru. Și la fel cu…66 de ani în urmă. Intr-o peșteră din Winden există o gaură de vierme care le permite oamenilor să călătorească în timp.
Psihologic
- Ca și serial psihologic, recomandarea mea este Lie To Me. Eu l-am descoperit în anul 3 de facultate, în cadrul cursului de Semiotică. Cal Lightman personajul principal studiază expresiile faciale și limbajul corpului pentru a descoperi adevăratul ce se ascunde în spatele minciunilor.
FREUD – Freud este unul dintre cele mai noi seriale ale Netflix. Are 8 episoade iar filmările au fost încheiate.
Deși Freud a fost o persoană controversată a vremurilor lui și la fel a rămas și 150 de ani mai târziu, m-a interesat foarte mult să citesc despre el.
Vara trecută am descoperit cartea lui Irving Stone – Viața lui Freud pe care am citit-o cu mare plăcere. Urmează și un articol despre cărțile mele preferate 🙂 Pe Irving Stone l-am descoperit în urmă cu mai mult de 15 ani atunci când am citit Agonie și Extaz și Bucuria Vieții (despre viețile lui Michelangelo și Van Gogh). Cartea despre Viața lui Freud este de asemenea de mari dimensiuni – existând atât în 2 volume cât și într-un singur volum ce numără peste 1100 de pagini 🙂 Citind întâi cartea, serialul nu pot spune că m-a impresionat însă puteți să îi dați o șansă. Serialul mi s-a părut că arată într-un mod foarte frumos și elegant viața din Viena secolului XIX.
Și dacă veți viziona toate serialele recomandate de mine dar și de prieteni dar și tot nu va trece starea de urgență, mai există o șansă. Tânăr și neliniștit! Deși nu am văzut niciodată, niciun episod din acest serial, cu cele peste 11.000 de episoade și 47 de ani de când au început filmările sigur nu vă veți plictisi 🙂
Voi ce seriale urmăriți în această perioadă?